“Τέλος στις δωρεάν παροχές υγείας σε ασφαλισμένους”

Οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ, εκφράζουν την αγανάκτηση τους στις τακτικές της Συγκυβέρνησης, που εφαρμόζει πιστά τις Μνημονιακές Δεσμεύσεις της Τρόικα και αδιαφορεί για την τύχη των εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι μπαίνουν σε καθεστώς αβέβαιης διαθεσιμότητας.

Το ξαφνικό κλείσιμο των υπηρεσιων του ΕΟΠΥΥ, καθώς και η παράδοση των κλειδιών του στον Περιφερειάρχη Υγείας, πέρα από τα προβλήματα εξυπηρέτησης που έχει δημιουργήσει σε χιλιάδες ασφαλισμένους που είχαν κλείσει τηλεφωνικά πληρωμένα ραντεβού, προκαλεί και για την αλλαγή της χρήσης της ακίνητης περιουσίας που ανήκει στο ΙΚΑ και δωρίζεται ουσιαστικά χωρίς αντίτιμο στο Υπουργείο Υγείας.

Τη στιγμή που  ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν έχει σήμερα  πρόσβαση στην α’ βάθμια ιατρική περίθαλψη, λόγω έλλειψης προϋποθέσεων και με την ανεργία να καλπάζει επισήμως στο 30%, τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ καταργούνται σε μια νύκτα, σαν να πρόκειται για εμπορικά πολυκαταστήματα τα οποία βρίσκονται προς ανακαίνιση.

Το μεσοδιάστημα επαναλειτουργίας των μονάδων του ΕΟΠΥΥ δεν θα είναι ένας μήνας, θα δημιουργήσει δε, τεράστια προβλήματα στους ασφαλισμένους οι οποίοι θα πρέπει να αντιληφθούν ότι με τον νέο σχεδιασμό:

Διαβάστε Επίσης  Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Σοβαρές οι επιπτώσεις στην υγεία των αιτούντων άσυλο από την παράταση του περιορισμού κυκλοφορίας

ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Έχουμε τονίσει ότι η επίθεση ενάντια στην δημόσια κοινωνική ασφάλιση, δημόσια δωρεάν υγεία, εντείνεται συνεχώς, και οι μοναδικοί που θα πληρώσουν το μάρμαρο θα είναι οι ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ, οι ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, οι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, οι ΑΝΕΡΓΟΙ, όλοι αυτοί δηλαδή που έχουν πραγματική ανάγκη.

Οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ συμπαρίστανται στους συναδέλφους, Διοικητικούς, Υγειονομικούς, Ιατρούς του ΕΟΠΥΥ, ενώνοντας τη φωνή τους για ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ KAI ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ με σύγχρονες, αναβαθμισμένες παροχές υγείας.

— ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ)
— Αθήνα 17 Φεβρουαρίου 2014

 

Διαβάστε Επίσης  Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Σοβαρές οι επιπτώσεις στην υγεία των αιτούντων άσυλο από την παράταση του περιορισμού κυκλοφορίας

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!