Αρχίζουν τα μαθήματα στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Νεάπολης-Συκεών

Η έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Νεάπολης-Συκεών ξεκινά από σήμερα Δευτέρα 17 Μαρτίου.

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης απευθύνεται σε ενήλικες ανεξαρτήτου επιπέδου μόρφωσης, φύλου ή εθνικότητας και θα  λειτουργεί σε δύο περιόδους, τη χειμερινή (Οκτώβριος – Ιανουάριος) και την εαρινή (Φεβρουάριος – Μάιος), ενώ τα τμήματά του θα αναπτύσσονται σταδιακά και διαδοχικά ανάλογα με τη διαθεσιμότητα σε εκπαιδευτές του μητρώου του επιβλέποντος Ινστιτούτου Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του υπουργείου Παιδείας.

Τα τμήματα αφορούν επτά θεματικά πεδία, και συγκεκριμένα:

1. Οικονομία – Επιχειρηματικότητα
2. Ποιότητα ζωής – Περιβάλλον
3. Νέες Τεχνολογίες
4. Γλώσσα και Επικοινωνία
5. Κοινωνικές Δεξιότητες και Δράσεις
6. Πολιτισμός και Τέχνη
7. Προγράμματα Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων

Τα θεματικά προγράμματα είναι διάρκειας 25 και 50 ωρών, με τους συμμετέχοντες να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν έως και δύο τμήματα για ένα εκπαιδευτικό έτος, ενώ αν θελήσουν να συνεχίσουν και δεύτερη χρονιά θα χρειαστεί να υποβάλουν νέα αίτηση.

Έτσι, τα πρώτα τμήματα που ξεκινούν από σήμερα  Δευτέρα 17 Μαρτίου είναι αυτά της εκμάθησης της γερμανικής, της αγγλικής και της ρώσικης γλώσσας, καθώς και της Δημιουργικής Γραφής.

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης θα λειτουργεί καθημερινά από τις 9.30 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι και από τις 4 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ, αρχικά στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, περιοχή Στρεμπενιώτη) και σταδιακά θα επεκταθεί σε όλο το δήμο.

Πληροφορίες-εγγραφές

Οι εγγραφές συνεχίζονται και υπενθυμίζεται ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία κατάθεσης της σχετικής αίτησης συμμετοχής, που αποτελεί και το μοναδικό κριτήριο επιλογής των ενήλικων μαθητών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. στο τηλέφωνο 2310 671100 (εσωτερικό 136) με τις υπεύθυνες εκπαίδευσης Ειρήνη Μπίτσιου και οργάνωσης Ευαγγελία Γεωργίου, καθώς και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση kdvmns.1@gmail.com.

Η λειτουργία των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης εντάσσεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8, και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το ελληνικό Δημόσιο, με φορείς υλοποίησης τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.

Δήμος Νεάπολης-Συκεών

Διαβάστε Επίσης  Πρόσκληση Συμμετοχής στο Πρόγραμμα Ενδυνάμωσης Νέων Γυναικών WOMENTORS

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!