Δημοτικό Ιατρείο Νεάπολης Συκεών

Το Δημοτικό Ιατρείο Νεάπολης Συκεών, αποτελεί τον «κορμό» παροχής δωρεάν υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε όλους τους δημότες και κατοίκους, με προτεραιότητα σε άνεργους και ανασφάλιστους πολίτες, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, στους ηλικιωμένους-μέλη των ΚΑΠΗ και τους ωφελούμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».
Το Δημοτικό Ιατρείο λειτουργεί στο πλαίσιο του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το ταμείο του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Συστεγάζεται από το 2011 με το Α΄ ΚΑΠΗ Συκεών στην οδό Καυκάσου 64-66, έχοντας ανοιχτές τις πόρτες του για όλους τους συμπολίτες μας καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.
Με αφορμή την πρόσφατη ολοκλήρωση των διαδικασιών πλήρους στελέχωσής του, καθώς και των εργασιών περαιτέρω λειτουργικής αναβάθμισης του χώρου, ο δήμος προχωρά στα επίσημα εγκαίνια της κρίσιμης αυτής δομής, που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 20 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα.

Δημοτικό Ιατρείο Νεάπολης Συκεών
22 γιατροί, υπερσύγχρονος εξοπλισμός
Το Δημοτικό Ιατρείο στελεχώνεται από 22 γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων (παθολόγο, καρδιολόγο, ορθοπεδικό, ουρολόγο, οφθαλμίατρο, γυναικολόγο, νευρολόγο, παιδίατρο και γενικής ιατρικής), οι οποίοι παρέχουν πλήρεις ιατρικές και διαγνωστικές υπηρεσίες, ενώ πραγματοποιούν και κατ’ οίκον επισκέψεις σε ασθενείς.
Απασχολούνται, επίσης, νοσηλευτές, φυσιοθεραπευτές, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί. Διαθέτει υπερσύγχρονο εξοπλισμό, όπως holter ρυθμού, πίεσης, καρδιογράφο, υπέρηχο καρδιάς, ουρολογικό και γυναικολογικό.

Δημοτικό Ιατρείο Νεάπολης Συκεών2
Παρεχόμενες υπηρεσίες
Στο Δημοτικό Ιατρείο παρέχονται οι υπηρεσίες: Λήψη ιατρικού ιστορικού, κλινική εξέταση, παραπομπή για περαιτέρω διαγνωστικό έλεγχο, συνταγογραφία.
Επιπλέον, διενεργούνται: μέτρηση αρτηριακής πίεσης, ενεσοθεραπεία, εργαστηριακές εξετάσεις, μέτρηση σακχάρου, παθολογικός έλεγχος, καρδιολογικός έλεγχος (υπέρηχος, καρδιογραφήματα, holter ρυθμού), ουρολογικός έλεγχος (υπέρηχος), οφθαλμολογικός έλεγχος, ορθοπεδικός έλεγχος, γυναικολογικός έλεγχος (υπέρηχος), νευρολογικός έλεγχος.
Επίσης, παρέχονται πιστοποιητικά υγείας σε επαγγελματίες και βεβαιώσεις σε μαθητές για την παρακολούθηση του μαθήματος της γυμναστικής στο σχολείο.

87.039 πολίτες εξετάστηκαν δωρεάν
Το Δημοτικό Ιατρείο παρέχει αυτή τη στιγμή δωρεάν ιατρική περίθαλψη σε 119 ανασφάλιστες οικογένειες. Συνολικά από το 2011 έως και το 2013 διενεργήθηκαν 1.656 υπέρηχοι καρδιάς, 690 ουρολογικοί υπέρηχοι, 510 γυναικολογικοί υπέρηχοι, 931 οφθαλμολογικοί έλεγχοι, σφραγίστηκαν 1.244 βιβλιάρια υγείας επαγγελματιών και έγιναν 484 επισκέψεις κατ΄ οίκον σε ασθενείς.
Αξίζει, επίσης, να τονιστεί ότι στο πλαίσιο λειτουργίας του Δημοτικού Ιατρείου, αλλά και των ιατρείων των εννέα ΚΑΠΗ που διαθέτει ο δήμος και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες Συκεών, Νεάπολης, Αγίου Παύλου και Πεύκων, την τριετία 2011-2013 εξετάστηκαν συνολικά 87.039 πολίτες, όλοι εντελώς δωρεάν!

Τηλέφωνα για ραντεβού
Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να καλούν καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ για να κλείσουν ραντεβού ή να υποβάλλουν το οποιοδήποτε ερώτημα στα τηλέφωνα: 2310 620734 και 2310 620730.

Δήμος Νεάπολης Συκεών

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!