Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα της δουλείας και του διατλαντικού δουλεμπορίου

Για πάνω από 400 χρόνια, περισσότερoι από 15 εκατομμύρια άνδρες, γυναίκες και παιδιά έπεσαν θύματα του τραγικού διατλαντικού δουλεμπορίου, ένα από τα πιο σκοτεινά κεφάλαια στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Κάθε χρόνο στις 25 Μαρτίου, η Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα της δουλείας και του διατλαντικού δουλεμπορίου προσφέρει την ευκαιρία να τιμήσουμε και να θυμηθούμε αυτούς που υπέφεραν και πέθαναν στα χέρια του βάναυσου συστήματος της δουλείας. Η Διεθνής Ημέρα αποσκοπεί επίσης στην αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τους κινδύνους του ρατσισμού και των προκαταλήψεων σήμερα.

Το φετινό θέμα της Διεθνής Ημέρας Μνήμης “Victory over Slavery: Haiti and Beyond” αποτίει φόρο τιμής στην καταπολέμηση της δουλείας στις χώρες όλου του κόσμου. Η Αϊτή ήταν η πρώτη χώρα που έγινε ανεξάρτητη, ως αποτέλεσμα πάλης των υποδούλων ανδρών και γυναικών με επικεφαλής τον Toussaint Louverture. Το 2014 σηματοδοτεί 210 χρόνια από την ίδρυση της Δημοκρατίας της Αϊτής (1η Ιανουαρίου 1804).

Το 2014 σηματοδοτεί επίσης την 20η επέτειο του έργου της UNESCO Slave Route Project, που ξεκίνησε στη πόλη Ouidah, Μπενίν, το 1994, και το οποίο αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή γύρω από το δουλεμπόριο και τη δουλεία. 

Πηγή: un.org 

socialpolicy.gr

Slave_Auction_Adimagesiaap1slave-ship-2slave1slavery2-1-4The_inspection_and_sale_of_a_slaveOLYMPUS DIGITAL CAMERA66422_74

socialpolicy.gr

Κράτα το

Διαβάστε Επίσης  «Στάσου πλάι μου» : Εκδηλώσεις του ΚΕΘΕΑ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

There is one comment

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!