Κέντρο Διόρθωσης Δυσλεξίας – Πρόγραμμα Διόρθωσης Δυσλεξίας Davis

Κέντρο Διόρθωσης Δυσλεξίας - Πρόγραμμα Διόρθωσης Δυσλεξίας DavisΤο Κέντρο Διόρθωσης Δυσλεξίας δημιουργήθηκε από τον Κωνσταντίνο Πολυχρόνη που ειδικεύεται σε μία νέα διδακτική μέθοδο, την αγωγή Davis.Το Πρόγραμμα Διόρθωσης Δυσλεξίας Davis είναι εβδομαδιαίας διάρκειας με ποσοστό επιτυχίας 97%, το οποίο εφαρμόζεται παγκοσμίως μόνο από άτομα που έχουν κατάλληλα εκπαιδευτεί και έχουν πάρει εξουσιοδότηση από τη Διεθνή Ένωση Δυσλεξίας ως σύμβουλοι Davis. 

Η μέθοδος Davis περιγράφει τη δυσλεξία ως μία ξεχωριστή φυσική ικανότητα, ένα ταλέντο παρά με κάποιο ελάττωμα ή ανεπάρκεια. Δίπλα σε αυτό το ταλέντο όμως υπάρχουν οι αποπροσανατολισμοίπου βιώνουν τα δυσλεξικά άτομα στην αντίληψή τους σε αισθήσεις όπως είναι του χρόνου, της όρασης, της ακοής, της ισορροπίας και του συντονισμού.

Δύο βασικά στοιχεία κυριαρχούν και συνθέτουν τη λύση:

  • Η μέθοδος Davis ελέγχει τους αποπροσανατολισμούς της αντίληψης
  • Η μέθοδος Davis διορθώνει τα αίτια που προκαλούν τους αποπροσανατολισμούς της αντίληψης.

Το Πρόγραμμα Διόρθωσης Δυσλεξίας Davis® παρέχει κάποια εργαλεία ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ανάγνωση, τη γραφή και τη διαταραχή ελλειμματικής προσοχής. Η μέθοδος επιτρέπει σε παιδιά και ενηλίκους να αναγνωρίσουν το χάρισμα που τους δίνει η δυσλεξία και να πάρουν τον έλεγχο των διαστρεβλωμένων αντιλήψεων που προκαλούν οι λέξεις και τα σύμβολα. Όταν πλέον η αντίληψή τους είναι ακριβής, μπορούν να επιλύσουν την βασική αιτία των μαθησιακών δυσκολιών μέσα από τις μεθόδους που βασίζονται στις δημιουργικές και γεμάτες φαντασία δυνάμεις τους.

Μερικοί από τους τρόπους που το Πρόγραμμα Διόρθωσης Δυσλεξίας Davis® διαφέρει από άλλα προγράμματα είναι οι παρακάτω:

Η μέθοδος Davis® δε βασίζεται σε οδηγίες με βάση τα φωνήματα.

Αφού οι δυσλεξικοί σκέφτονται με εικόνες, έχουν δυσκολία να σκεφτούν με τους ήχους των λέξεων. Συνεπώς, είναι δύσκολο γι’ αυτούς να διαβάσουν σπάζοντας τις λέξεις στα ηχητικά συστατικά τους. Αντί λοιπόν να δώσουμε σε αυτά τα άτομα μία μέθοδο που είναι δύσκολη και όχι έμφυτη, η μέθοδος Davis® δίνει μία πολυαισθητηριακή προσέγγιση κάτι που είναι πιο εύκολο για αυτά τα άτομα να χρησιμοποιήσουν και να μάθουν. Αυτό με τη σειρά του οδηγεί σε μία ραγδαία πρόοδο σε αντίθεση με άλλες παραδοσιακές μεθόδους. Έτσι τα άτομα γίνονται ικανοί αναγνώστες χρησιμοποιώντας τις στρατηγικές Davis®.

Η μέθοδος Davis® δεν βασίζεται στην επανάληψη.

Τα δυσλεξικά άτομα δυσκολεύονται να θυμούνται πράγματα που δεν τα καταλαβαίνουν πλήρως. Η επανάληψη είναι χάσιμο χρόνου γι’ αυτά τα άτομα και το μόνο που γίνεται είναι να αυξάνεται η απογοήτευσή τους. Δεν διατηρούν τις πληροφορίες που δέχονται, έως ότου καταλάβουν πώς ταιριάζουν αυτές οι πληροφορίες στη «μεγάλη εικόνα».

Η μέθοδος Davis® δεν στηρίζεται σε υλικά όπως χρωματιστές διαφάνειες ή σε βιβλία εκτυπωμένα με μεγαλύτερες γραμματοσειρές.

Η δυσλεξία είναι μία αναπτυξιακή μαθησιακή δυσκολία και δεν είναι αποτέλεσμα προβλημάτων που σχετίζονται με την όραση ή την ακοή. Ενώ υπάρχουν συσκευές ή υλικά που ίσως φαίνονται να κάνουν την ανάγνωση ή τη γραφή πιο εύκολες, η χρησιμοποίηση τέτοιων συσκευών δεν βοηθάει τα δυσλεξικά άτομα να λειτουργήσουν φυσιολογικά.

Η μέθοδος Davis® δεν βασίζεται σε φάρμακα ή θεραπείες με βότανα.

Είναι πολύ σημαντικό τα δυσλεξικά άτομα να αποκτήσουν τον έλεγχο της δικής τους μάθησης. Αφού η δυσλεξία δεν είναι ασθένεια ή ψυχιατρική πάθηση, τα φάρμακα δεν είναι κατάλληλα και το μόνο που κάνουν είναι να εμποδίζουν τις μαθησιακές ικανότητες του ατόμου.

Κέντρο Διόρθωσης Δυσλεξίας - Πρόγραμμα Διόρθωσης Δυσλεξίας Davis, socialpolicy.gr

dyslexia-charisma.gr

Διαβάστε Επίσης  Βασικά Ευρήματα Έκθεσης Παγκόσμιων Στατιστικών για την Υγεία του Π.Ο.Υ | 2020

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!