Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down 2014

Η 21η Μαρτίου 2014 σηματοδοτεί την 9η επέτειο της Παγκόσμιας Ημέρας για το σύνδρομο Down και κάθε χρόνο, η φωνή των ατόμων με σύνδρομο Down, και εκείνων που ζουν και εργάζονται μαζί τους, μεγαλώνει όλο και περισσότερο. 

Ο Διεθνής οργανισμός  Down Syndrome International ενθαρρύνει όλο τον κόσμο σε όλο τον πλανήτη να πραγματοποιεί δραστηριότητες και εκδηλώσεις ώστε να βοηθά στην ολοένα και μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση του κόσμου γύρω από το σύνδρομο Down,  του τι σημαίνει να έχει κανείς σύνδρομο Down και πώς οι άνθρωποι με σύνδρομο Down διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στη ζωή και τις κοινωνίες μας.

Για την Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down 2014, ο οργανισμός Down Syndrome International επικεντρώνεται στο εξής θέμα: «Υγεία και Ευεξία – Πρόσβαση και Ισότητα για Όλους”. Όλοι οι άνθρωποι με σύνδρομο Down έχουν το δικαίωμα να έχουν πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη, όταν απαιτείται, σε ίση βάση με τους άλλους, χωρίς διακρίσεις και με την κατάλληλη εκτίμηση των ειδικών αναγκών για την υγεία του ατόμου.

  • Το σύνδρομο Down δεν καθιστά ένα άτομο ασθενή.
  • Το σύνδρομο Down είναι μια γενετική κατάσταση, δεν είναι ασθένεια.
  • Τα άτομα με σύνδρομο Down μπορεί να έχουν προβλήματα υγείας σε όλη τη ζωή τους, ακριβώς όπως όλοι οι άνθρωποι, και θα πρέπει να έχουν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη επί ίσοις όροις.
  • Υπάρχουν συγκεκριμένα γνωστά ζητήματα υγείας που μπορεί να επηρεάσουν τα άτομα με σύνδρομο Down, για τα οποία είναι διαθέσιμες ακριβείς και τεκμηριωμένες πληροφορίες.
  • Οι επαγγελματίες υγείας θα πρέπει να είναι ενήμεροι για τα συγκεκριμένα αυτά θέματα κατά τη θεραπεία ενός ατόμου με σύνδρομο Down.
  • Οι επαγγελματίες υγείας δεν θα πρέπει να δημιουργούν διακρίσεις εις βάρος των ατόμων με σύνδρομο Down:
  1. Αρνούμενοι να τους θεραπεύσουν.
  2. Ρίχνοντας το βάρος όλων των θεμάτων υγείας στο σύνδρομο Down.
  3. Θεωρώντας πως μόνο συγκεκριμένα γνωστά ζητήματα υγείας μπορούν να επηρεάσουν τα άτομα με σύνδρομο Down.

Let Us In – I Want Access To Healthcare!

worlddownsyndromeday.org

socialpolicy.gr

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!