Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης: 3 εκατομμύρια ασθενείς δεν έχουν πρόσβαση στη θεραπεία

Η φυματίωση είναι ιάσιμη, αλλά οι τρέχουσες προσπάθειές για να θεραπευτούν όλοι όσοι νοσούν από την ασθένεια αυτή δεν είναι επαρκείς. Από τα εννέα εκατομμύρια ανθρώπους που νοσούν κάθε χρόνο από φυματίωση, το ένα τρίτο δεν έχει πρόσβαση σε συστήματα δημόσιας υγείας. Η πλειονότητα αυτών των τριών εκατομμυρίων ανθρώπων ζουν στις φτωχότερες και πλέον ευάλωτες κοινότητες του κόσμου, περιλαμβάνοντας ομάδες όπως μετανάστες, ανθρακωρύχους, χρήστες ναρκωτικών ουσιών και ανθρώπους που εργάζονται στο χώρο του πληρωμένου σεξ.

Με αφορμή την φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης, μια παγκόσμια προσπάθεια για τη θεραπεία της ασθένειας  κρίνεται απαραίτητη, έχοντας ως στόχο τη συνεχόμενη πρόοδο ώστε να επιτευχθεί η μείωση των θανάτων από φυματίωση, οι λοιμώξεις, ο πόνος και ο στιγματισμός.

Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός για τα τρία εκατομμύρια των ανθρώπων που δεν έχουν πρόσβαση σε συστήματα υγείας,  θα πρέπει να αναβαθμιστούν τα προγράμματα κατά της φυματίωσης και να διασφαλιστεί η πρόσβαση και η κάλυψη των ανθρώπων αυτών στα συγκεκριμένα προγράμματα, ειδικότερα των πιο ευάλωτων ομάδων και των περιοχών που έχουν πληγεί εντονότερα από την ασθένειεα.

Είναι απαραίτητη η επένδυση στον τομέα της βασικής έρευνας και της έρευνας και ανάπτυξης νέων εργαλείωνδιαγνωστικών μεθόδων, φαρμάκων και εμβολίων – προκειμένου να φτάσουν οι άνθρωποι αυτοί πιο γρήγορα και αποτελεσματικά στην θεραπεία, ενώ παράλληλα να επιτευχθεί ο στόχος της αποτροπής της μετάδοσης της νόσου.

Reach the 3 Million

Πηγή: stoptb.org

Διαβάστε Επίσης  ΚΕΘΕΑ: O COVID-19 και η επόμενη μέρα για τις εξαρτήσεις

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!