Υπερδιπλασιάστηκαν οι εκκλήσεις βοήθειας στους Γιατρούς του Κόσμου

γιατροί-του-κόσμου-ανοιχτα-πολυιατρεία-socialpolicy.grΥπερδιπλασιάστηκε την τελευταία τριετία ο αριθμός των πολιτών που αναζήτησαν φάρμακα και ιατρικές υπηρεσίες στο Ανοιχτό Πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, ενώ το 2011 ο αριθμός των ασθενών που εξετάστηκαν ήταν 6790, το 2012 σχεδόν διπλασιάστηκε, φτάνοντας τις 12.764 και πέρσι συνολικά 16.504 ζήτησαν ιατρική βοήθεια στο Ανοιχτό Πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου που λειτουργεί στην οδό Ίωνος Δραγούμη.

«Σε σύγκριση με πέρσι είχαμε αύξηση των περιστατικών κατά 25% σε όλους τους τομείς. Σε σύγκριση όμως με την προ κρίσης εποχή η αύξηση είναι πολύ μεγαλύτερη, σχεδόν τριπλάσια. Ο αριθμός των πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και στερείται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης είναι πολύ μεγαλύτερος. Γιατί πέρα από αυτούς που έρχονται στους Γιατρούς του Κόσμου θα πρέπει να υπολογίσουμε και αυτούς που πηγαίνουν στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης και στο Κοινωνικό Ιατρείο του δήμου» ανέφερε στο ΑΠΕ η πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του Ανοιχτού Πολυϊατρείου των Γιατρών του Κόσμου, ψυχίατρος Μελίνα Χαχαμίδου.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι από τους 16.504 ασθενείς που απευθύνθηκαν το 2013 στο Ανοιχτό Πολυϊατρείο, 3913 ήταν παιδιά, 8858 έλαβαν φαρμακευτική αγωγή και 5265 κοινωνική υποστήριξη. Από τις περίπου 5000 παιδιά που προσήλθαν για να εμβολιαστούν, τελικά εμβολιάστηκαν μόνο τα 2507.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε 45 γιατρούς στο Ανοιχτό Πολυϊατρείο και 77 ιδιώτες γιατρούς εξωτερικούς. Επίσης έχουμε 270 εθελοντές διοικητικούς. Τον ερχόμενο μήνα θα μετακομίσουμε σε νέο χώρο, στην οδό Πτολεμαίων 29, που μας τον παραχώρησε η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης έναντι πολύ χαμηλού ενοικίου. Είναι ένας χώρος 300 τετραγωνικών, όπου θα μπορούν να λειτουργούν ταυτόχρονα έξι ιατρεία. Δυστυχώς, ενώ έχουμε γιατρούς και προσωπικό και χώρους, δεν έχουμε εμβόλια. Δεν μπορούμε να κάνουμε εμβόλια -και μάλιστα τα βασικά εμβόλια- λόγω έλλειψης χρημάτων» πρόσθεσε η κ. Χαχαμίδου.

Πηγή: tovima.gr // 27-03-2014

Διαβάστε Επίσης  Κοινωνικό Ιατρείο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων

Be the first to comment on "Υπερδιπλασιάστηκαν οι εκκλήσεις βοήθειας στους Γιατρούς του Κόσμου"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!