Διάσημες πλατφόρμες δωρεάν online εκπαίδευσης

Coursera

Ίσως το πιο διαδεδομένο site για μάθηση εξ’αποστάσεως με πάνω απο 1.000.000 χρήστες ανά τον κόσμο. Είναι πολύ εύκολο στη χρήση και παρέχει μεγάλη ποικιλία μαθημάτων σε διάφορους τομείς καθώς συνεργάζεται με κορυφαία πανεπιστήμια όπως Princeton, Duke, Stanford, and CalTech. Τα μαθήματα διαρκούν απο 10 μέχρι 14 εβδομάδες. Διαθέτει video από τις διαλέξεις καθώς και τη δυνατότητα επικοινωνίας με τους άλλους συμμετέχοντες για την επίλυση αποριών. Επίσης, σε κάποια μαθήματα δίνεται και η δυνατότητα παροχής βεβαίωσης παρακολούθησης αλλά έναντι κάποιου χρηματικού ποσού.

Περισσότερες πληροφορίες στο σύνδεσμο: Coursera: Εκπαιδευτική Πλατφόρμα δωρεάν διαδικτυακών μαθημάτων

Khan Academy

Η πιο σημαντική διαφορά που προσφέρει αυτό το site είναι ότι, εκτός από το οτι παρέχει και πάλι μια μεγάλη γκάμα μαθημάτων, εδώ έχετε τη δυνατότητα να «σπάσετε» το μάθημα σε πιο μικρές κατηγορίες, ανάλογα με το τι πραγματικά σας ενδιαφέρει να παρακολουθήσετε, με λίγα λόγια, μπορείτε να επιλέξετε κατευθείαν το κομμάτι που σε ενδιαφέρει. Επίσης, έχετε τη δυνατότητα να εξασκήσετε τις ήδη υπάρχουσες γνώσεις σας π.χ. στα μαθηματικά, και καθώς προχωράτε να σας παρέχεται καθοδήγηση ώστε να εμβαθύνετε. Παράλληλα, κάτω απο κάθε video μπορείτε να δείτε και τα σχόλια που υπάρχουν καθώς και να θέσετε τις απορίες σας. Τέλος, αν είστε πιο πολύ του διαβάσματος τότε αυτή η πλατφόρμα ίσως δεν είναι η κατάλληλη για εσάς καθώς τα μαθήματα γίνονται όλα μέσω video.

EdX

Στη συγκεκριμένη πλατφόρμα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε τα μαθήματα που θέλετε να παρακολουθήσετε επιλέγοντας απο ποιο πανεπιστήμιο θέλετε να σας παρέχονται απευθείας. Παράλληλα, πρέπει να σημειωθεί οτι συνεργάζεται με κορυφαία πανεπιστήμια μεταξύ των οποίων MITx, HarvardX, BerkeleyX, UTx. Συστήνεται σε άτομα τα οποία μπορούν να δεσμευτούν σε συγκεκριμένο πρόγραμμα μαθημάτων καθώς η μάθηση μοιάζει αρκετά με αυτή των πληρωμένων εξ’ άποστάσεως μαθημάτων. Αν θέλετε το δικό σας πρόγραμμα τότε θα πρέπει να επιλέξετε κάποια άλλη πλατφόρμα.

Περισσότερες πληροφορίες στο σύνδεσμο:  edX: Δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου

Udacity

Εξειδικεύεται σε μαθήματα πληροφορικής και συστήνεται σε αυτούς που θέλουν να ανακαλύψουν τον κόσμο των υπολογιστών. Συνεργάζεται με τους πρωτοπόρους στον τομέα της τεχνολογίας όπως Google, cloudera, nVIDIA και Autodesk. Δίνεται ένα video το οποίο συνοδεύεται απο εργασίες που πρέπει να κάνετε. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα συνεργασίας με άλλους συμμετέχοντες, η καθοδήγηση απο τους καλύτερους καθώς και πιστοποίηση παρακολούθησης. Ψάχνετε να γεμίσετε το portfolio σας; Εδώ είναι μια καλή ευκαιρία…

Academic Earth

Είστε φοιτήτης και ψάχνετε το επόμενο βήμα στην εκπαίδευσή σας; Τότε το Academic Earth είναι το κατάλληλο για εσας καθώς κύριος στόχος του είναι να σας καθοδηγήσει, ώστε να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή. Αυτό το επιτυγχάνει μέσω τον μαθημάτων που προσφέρει απο κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού με κύριο σκοπό όμως να αναγνωρίσετε τον τομέα που πραγματικά επιθυμείτε να ακολουθήσετε.

Master Class Management

Αφορά άτομα τα οποία θέλουν να ασχοληθούν καθαρά με το management και έχουν business κατεύθυνση. Σας δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθήσετε μαθήματα σε 10 διαφορετικούς τομείς της συγκεκριμένης επιστήμης όπου και παρέχεται και πιστοποίηση με κάθε ολοκλήρωση. Το μόνο αρνητικό σε αυτό το site είναι οι πολλές διαφημίσεις που έχουν στρατηγικά τοποθετηθεί, για οικονομικούς λόγους, που κάνουν τη διαδικασία λίγο πιο δύσκολη.

MIT Open Courseware

Αν ψάχνετε μαθήματα τα οποία θα κοντράρουν ακόμα και τον πιο έξυπνο μαθητή τότε το MIT μπορεί να σας το προσφέρει αυτό. Έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε μαθήματα τα οποία είναι παρόμοια με αυτά που υπάρχουν στο πρόγραμμα σπουδών του πανεπιστημίου. Παράλληλα, σας αναφέρει τι επίπεδο είναι το μάθημα που θέλετε να παρακολουθήσετε, αλλά και πότε διδάχτηκε. Τέλος, συνιστάται σε αυτούς που τους αρέσει να διαβάζουν μόνοι τους καθώς δεν υπάρχει online κοινότητα για συζήτηση και το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να κατεβάσεις το pdf.

Πηγή: flowmagazine.gr

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!