Κοινωνικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων: Δωρεάν εξετάσεις και εμβολιασμοί για ανασφάλιστους στα νοσοκομεία

voucher-υγείας-άνθρακες-ο-θησαυρόςΜε την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Προέδρου του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων και του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ θα παρέχεται υγειονομική κάλυψη εκατοντάδων πολιτών της περιοχής που έχουν βρεθεί εκτός ασφαλιστικού συστήματος ή βρίσκονται στα όρια της φτώχειας. Πιο συγκεκριμένα με τη σύμβαση παρέχεται κάλυψη του κόστους πραγματοποίησης εξετάσεων και εμβολιασμού σε πολίτες ανασφάλιστους ή σε πολίτες με απώλεια ασφαλιστικής κάλυψης για διεξαγωγή εξετάσεων.

Με τη σύμβαση εξασφαλίζεται, μετά από  την ιατρική γνωμάτευση του  Ιατρικού προσωπικού των Δημοτικών ιατρείων, η παραπομπή των πολιτών που χρήζουν ιατρικών εξετάσεων και η εμβολιαστική κάλυψη και οι οποίοι δεν έχουν την ασφαλιστική-οικονομική δυνατότητα (πιστοποιημένη από την αρμόδια Κοινωνική Υπηρεσία του ΚΟΔΗΠ ), σε  Νοσοκομεία της  6ης  ΥΠΕ για την διενέργεια των εξετάσεων, το κόστος των οποίων καλύπτεται από τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων.

Τέτοιες εξετάσεις είναι:

α) εξετάσεις προληπτικού χαρακτήρα όπως μαστογραφία, τεστ Παπανικολάου, οστεοπόρωσης (DEXA), αδρός εργαστηριακός έλεγχος, PSA κλπ.

β) εργαστηριακές εξετάσεις όπως: 

γενική αίματος, βιοχημικές, πυρηνικές (θυροειδούς , καρκινικούς δείκτες, κλπ)

παρακλινικές εξετάσεις: μαγνητικές, αξονικές, υπέρηχοι, ακτινογραφίες, οστεοπόρωσης

γαστροσκόπηση, κολονοσκόπηση 

λοιπός ακτινολογικός έλεγχος.

Δήμος Πατρέων

Διαβάστε Επίσης  Οικοδόμηση μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας: Ενίσχυση της ετοιμότητας και της αντίδρασης για την αντιμετώπιση των κρίσεων στην Ευρώπη

Be the first to comment on "Κοινωνικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων: Δωρεάν εξετάσεις και εμβολιασμοί για ανασφάλιστους στα νοσοκομεία"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!