Επαφή ανηλίκων με υπηρεσίες ψυχικής υγείας και κοινωνικής πρόνοιας – συστάσεις του Συνηγόρου του Πολίτη

Σε συνέχεια αναφορών και ερωτημάτων που υποβλήθηκαν από φορείς, σχολεία και εφήβους, ο Συνήγορος του Πολίτη απέστειλε τον Ιούνιο του 2013 στα συναρμόδια υπουργεία Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Υγείας, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Εσωτερικών έγγραφο, με το οποίο τεκμηριώνεται το δικαίωμα του ανηλίκου να απευθύνεται σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας και πρόνοιας ακόμη και χωρίς τη συνοδεία ή/και τη συναίνεση των κηδεμόνων του.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες των ΟΤΑ αξιοποιούν ήδη το έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη, το οποίο προωθήθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών. Η Ειδική Επιτροπή Ελέγχου Προστασίας των Δικαιωμάτων των Ατόμων με Ψυχικές Διαταραχές του υπουργείου Υγείας τάχθηκε υπέρ της σύνταξης και υποστήριξης ενός πλαισίου υποδοχής και αξιολόγησης των αιτημάτων ανηλίκων, από τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας / πρόνοιας. Η Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας του ίδιου υπουργείου ζήτησε κατευθυντήριες οδηγίες από την Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος – Ένωση Ψυχιάτρων Παιδιών & Εφήβων. Ωστόσο το υπουργείο Παιδείας δεν έχει μέχρι σήμερα αντιδράσει στο παραπάνω έγγραφο της Αρχής.

Σύνοψη Διαμεσολάβησης-Συνήγορος του Πολίτη

synigoros.gr

Διαβάστε Επίσης  Μελέτη των ψυχολογικών επιπτώσεων της πανδημίας του covid-19 στην κοινότητα | Ψυχιατρικός Τομέας του ΓΝΝΘΑ "Η Σωτηρία"

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!