Η εμπειρία του σχολικού εκφοβισμού και η αδιαφορία των σχολικών αρχών

Τορόντο, Καναδάς – Το βίντεο μιας μητέρας με τα παιδιά της να περιγράφουν τι βιώνουν ως θύματα σχολικού εκφοβισμού έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον, από τη στιγμή που η μητέρα από τη Μινεσότα το δημοσίευσε στο Facebook.

Η Sarah Cymbaluk ανέφερε πως προσπαθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο να κινητοποιήσει τις αρχές του σχολείου να αναλάβουν δράση, σχετικά με τον εκφοβισμό που βιώνει η 9-χρόνη κόρη της Anna. 

H Cymbaluk δημοσίευσε το εν λόγω βίντεο των παιδιών της (θύματα εκφοβισμού), με την ελπίδα πως το σχολείο τους θα παρέμβει και θα αναλάβει δράση εναντίον εκείνων που τυραννούν την κόρη και το γιο της.

“Πες μου πώς σε κάνει να νιώθεις”  ρώτησε η Sarah την κόρη της. “Με κάνει να αισθάνομαι λυπημένη και φοβισμένη,”  απάντησε το μικρό κορίτσι.

Σύμφωνα με τη μητέρα, το σχολείο δεν είχε πράξει τίποτα σχετικά με το θέμα, μέχρι που δημοσίευσε το βίντεο πριν από μια εβδομάδα. Το βίντεο έγινε γρήγορα γνωστό και μέχρι σήμερα έχει περισσότερες από 20.000 προβολές σελίδων.

” Μπορείς να μου πεις πόσες φορές είχες πάει να το αναφέρεις στο διευθυντή;” ρώτησε η μητέρα. “Περίπου πέντε φορές”  απάντησε η Anna. “Και τι έχουν κάνει γι ‘αυτό;” “Τίποτα” δήλωσε η Άννα.

Στο βίντεο εμφανίζεται και ο 7-χρόνος αδελφός της Anna, ο Benjamin ο οποίος αναφέρει πως οι μαθητές που τον εκφοβίζουν του είπαν ότι ο τρόπος με τον οποίο θα πεθάνει θα είναι η αυτοκτονία.

 Η Cymbaluk συναντήθηκε με τον υποδιευθυντή του σχολείου και μέλη του σχολικού συμβουλίου,  αφού το βίντεο συγκέντρωσε μεγάλη προσοχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η οικογένεια είπε ότι η συνάντηση δεν πήγε καλά, ισχυρίζοντας πως ένα από τα πρώτα πράγματα που τους είπε  η αρχή του σχολείου ήταν: “Τι πρόκειται να κάνετε για να αποκαταστήσετε τη φήμη του σχολείου;”

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του σχολείου ανέφερε πως δεν είχε ενημερωθεί σχετικά με την παρενόχληση μέχρι τη στιγμή που δημοσιεύτηκε το βίντεο. Σε συνέντευξη του δήλωσε: Η Anna θα πρέπει να αισθάνεται ασφαλής. Θα πρέπει να είναι σε θέση να μετακινείται από και προς το σχολείο με το σχολικό λεωφορείο με ασφάλεια και αυτός είναι ο βραχυπρόθεσμος στόχο μας.”

Η οικογένεια Cymbaluk έχει ξεκινήσει εκστρατεία κατά του εκφοβισμού με την ονομασία “Orange You Glad You Aren’t A Bully?”, προσπαθώντας να υποστηρίξει τα παιδιά σε ολόκληρη τη χώρα και ενθάρρυνε τον κόσμο να φορέσει πορτοκαλί – το αγαπημένο χρώμα της Anna – την ημερά των γενεθλίων της Anna, στις 13 Μαΐου.

© Shaw Media, 2014

Πηγή: globalnews.ca

socialpolicy.gr

Κράτα το

Διαβάστε Επίσης  Τι είναι η Ριζοσπαστική Κοινωνική Εργασία;

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!