Πρόγραμμα “Δημιουργία Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Γαλατσίου”

Το Πρόγραμμα «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ», το οποίο εξασφάλισε το Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων αποτελεί μια πρωτοβουλία – δράση που θα ενισχύσει τις ήδη υπάρχουσες δομές της Κοινωνικής Υπηρεσίας. Το πρόγραμμα προβλέπει τη δημιουργία 3 νέων Δομών, ενώ θα ενισχυθούν σημαντικά και οι ήδη υπάρχουσες δομές του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου.
  • Οι ωφελούμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Διαμεσολάβησης,  για την έκδοση της κάρτας απόρου και την προώθησή τους στις αντίστοιχες κοινωνικές δομές. Το Γραφείο Διαμεσολάβησης βρίσκεται στον 2ο όροφο του Δημαρχείου (τηλ.επικ. 213-2055416, email: diamesolavisi@galatsi.gr ).
  • Το Κοινωνικό Παντοπωλείο, θα προσφέρει τρόφιμα, είδη παντοπωλείου, είδη ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένα προϊόντα, είδη ένδυσης και υπόδησης, βιβλία, παιχνίδια, cd και άλλα χρηστικά αντικείμενα σε όσους διαθέτουν την κάρτα απόρου.  Το e-mail είναι koin.pantopoleio@galatsi.gr
  • Το Κοινωνικό Φαρμακείο, θα παρέχει δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα, σε τουλάχιστον 100 άστεγους, απόρους και άνεργους κάθε μήνα. Το e-mail είναι koin.farmakeio@galatsi.gr.
  • Η παροχή Συσσιτίων, θα εξασφαλίσει την τροφοδοσία γευμάτων σε τουλάχιστον 100 απόρους ημερησίως. Το e-mail είναι sissitio@galatsi.gr .
  • Η Τράπεζα Χρόνου, θα έχει την μορφή δικτύου όπου τα μέλη του θα μπορούν να ανταλλάσσουν προϊόντα και υπηρεσίες. Το e-mail είναι trapezaxronou@galatsi.gr .

Δήμος Γαλατσίου

 

Κράτα το

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!