Πρόγραμμα “Δημιουργία Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Γαλατσίου”

Το Πρόγραμμα «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ», το οποίο εξασφάλισε το Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων αποτελεί μια πρωτοβουλία – δράση που θα ενισχύσει τις ήδη υπάρχουσες δομές της Κοινωνικής Υπηρεσίας. Το πρόγραμμα προβλέπει τη δημιουργία 3 νέων Δομών, ενώ θα ενισχυθούν σημαντικά και οι ήδη υπάρχουσες δομές του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου.
  • Οι ωφελούμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Διαμεσολάβησης,  για την έκδοση της κάρτας απόρου και την προώθησή τους στις αντίστοιχες κοινωνικές δομές. Το Γραφείο Διαμεσολάβησης βρίσκεται στον 2ο όροφο του Δημαρχείου (τηλ.επικ. 213-2055416, email: diamesolavisi@galatsi.gr ).
  • Το Κοινωνικό Παντοπωλείο, θα προσφέρει τρόφιμα, είδη παντοπωλείου, είδη ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένα προϊόντα, είδη ένδυσης και υπόδησης, βιβλία, παιχνίδια, cd και άλλα χρηστικά αντικείμενα σε όσους διαθέτουν την κάρτα απόρου.  Το e-mail είναι koin.pantopoleio@galatsi.gr
  • Το Κοινωνικό Φαρμακείο, θα παρέχει δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα, σε τουλάχιστον 100 άστεγους, απόρους και άνεργους κάθε μήνα. Το e-mail είναι koin.farmakeio@galatsi.gr.
  • Η παροχή Συσσιτίων, θα εξασφαλίσει την τροφοδοσία γευμάτων σε τουλάχιστον 100 απόρους ημερησίως. Το e-mail είναι sissitio@galatsi.gr .
  • Η Τράπεζα Χρόνου, θα έχει την μορφή δικτύου όπου τα μέλη του θα μπορούν να ανταλλάσσουν προϊόντα και υπηρεσίες. Το e-mail είναι trapezaxronou@galatsi.gr .

Δήμος Γαλατσίου

 

Διαβάστε Επίσης  Νέο Πρόγραμμα από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ για την ανάπτυξη της γυναικείας απασχόλησης

Κράτα το

Be the first to comment on "Πρόγραμμα “Δημιουργία Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Γαλατσίου”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!