Avaaz: Τι συμβαίνει αφού στηρίξω μια εκστρατεία;

Αγαπητοί Avaazίτες και Avaazίτισσες,

Νιώθω τόσο ευγνώμων για την εμπιστοσύνη που δείχνουν τα μέλη του Avaaz στη δράση του κινήματός μας κάθε μήνα με τη γενναιόδωρη στήριξή τους. Γι’αυτό θα ήθελα να ξέρεις ακριβώς τι συμβαίνει όταν πάρεις τη σημαντική απόφαση να στηρίξεις τη δράση μας και τις ελπίδες σου στο κίνημά μας!

Για παράδειγμα – δες αυτό:

Malvinas
Αγοράζουμε ένα τροπικό δάσος! Πάνω από 90.000 από εμάς κάναμε δωρεές για να συγκεντρώσουμε 1 εκατ. δολάρια ώστε περιβαλλοντικοί οργανισμοί όπως το Rainforest Trust να αγοράσουν μια δασική έκταση που θα ενώσει δύο προστατευόμενες περιοχές στο Βόρνεο ώστε να κρατήσουμε τους ουραγκοτάγκους ζωντανούς σ’αυτό τον πλανήτη μαζί μας.

Λατρεύω αυτή τη δουλειά 🙂

Αυτά τα απίστευτα κορίτσια είναι το δεύτερο παράδειγμα:

Syria
Η Γιαμάχα και η ξαδέρφη της η Χαγιάτ είναι πρόσφυγες απ’τη Συρία. Τώρα μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα στο σχολείο εν μέρει επειδή το κίνημά μας συγκέντρωσε 1 εκατ. δολάρια ως κονδύλιο για να πιέσει τις κυβερνήσεις να σώσουν τα παιδιά της Συρίας που κινδυνεύουν να γίνουν μια χαμένη γενιά χωρίς εκπαίδευση. Μόλις μάθαμε πως οι κυβερνήσεις ανταποκρίθηκαν στην πρόκλησή μας πολλαπλασιάζοντας το ποσό μας 100 φορές!! O ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για την εκπαίδευση Γκόρντον Μπράουν αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία μας ως «θαυμάσια» και «σημαντική στο να κάνει τις κυβερνήσεις να βάλουν το χέρι στην τσέπη»

Τρίτο παράδειγμα, αυτή είναι η Γκάμπι:

Syria
Η Γκάμπι Λάσκι είναι μια εξαιρετική Ισραηλινή δικηγόρος που συνεργάζεται με τους ηγέτες του ειρηνικού κινήματος της Παλαιστίνης και με μια ακούραστη ομάδα που υπερασπίζεται ειρηνικούς ακτιβιστές οι οποίοι δέχονται αβάσιμες κατηγορίες. Το κίνημά μας συγκέντρωσε 225.000 δολάρια για να στηρίξει την προσπάθεια της Γκάμπι!

Υπάρχουν πολλές άλλες ιστορίες που θα μπορούσαμε να αναφέρουμε, αλλά η προτεραιότητα του κινήματός μας για οικονομική στήριξη είναι η κλιματική αλλαγή…

Climate
Αυτός είναι ο απεσταλμένος των Φιλιππίνων για την κλιματική αλλαγή Γιέμπ Σάνο, τη στιγμή που παραδίδει τις εκατοντάδες χιλιάδες υπογραφές μας στους διαπραγματευτές των χωρών του κόσμου για το κλίμα. Η εκστρατεία μας ενάντια στην κλιματική αλλαγή, η οποία χρηματοδοτείται από μηνιαίες δωρεές χιλιάδων μελών, αποτελείται από μια μεγάλη ομάδα προσωπικού που δουλεύει μέρα και νύχτα για να πιέσει τις κυβερνήσεις μας να αναλάβουν δράση για το πιο φλέγον ζήτημα στον πλανήτη. Κάνε κλικ εδώ για να διαβάσεις περισσότερα για τη δράση της ομάδας μας ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Αυτό όμως που μας κάνει μια μοναδική δύναμη αλλαγής του κόσμου προς καλύτερο δεν είναι τα ποσά που συγκεντρώνουμε ως κίνημα, αλλά το πώς τα συγκεντρώνουμε. Αυτά είναι τα τρία χαρακτηριστικά που κάνουν το κίνημά μας μοναδικό:

  • Τα μέλη μας κάνουν κουμάντο. Δεν δεχόμαστε χρήματα (ποτέ!) ούτε από κυβερνήσεις, ούτε από εταιρίες, ούτε από ιδρύματα, ούτε από μεγαλο-δωρητές — αυτό καθιστά τα μέλη μας τα μόνα αφεντικά μας. Πολλές ΜΚΟ χρηματοδοτούνται από εύπορους ιδιώτες, οι απόψεις των οποίων διαμορφώνουν βαθιά τη δράση των οργανισμών.
  • Κινητοποιούμαστε αστραπιαία. Ακόμη και για τα πιο επείγοντα ζητήματα, μπορεί να πάρει μήνες ή ακόμη και χρόνια για να συγκεντρωθούν χρήματα από ιδρύματα και μεγαλο-δωρητές — εμείς όμως μπορούμε να συγκεντρώσουμε πάνω από 1 εκατ. δολάρια μέσα σε ώρες!
  • Έχουμε πολιτικό χαρακτήρα. Επειδή οι δωρεές προς το κίνημά μας δεν εκπίπτουν της φορολογίας, οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να μας φιμώσουν και να λογοκρίνουν το τι θα πούμε και δεν θα πούμε για τους πολιτικούς. Αυτό είναι πολύ σημαντικό αφού η πολιτική είναι το πεδίο όπου κερδίζονται και χάνονται πολλές μάχες για τη σωτηρία του κόσμου.

Κυρίως λόγω του μοναδικού μας μοντέλου οργάνωσης και της αποδεδειγμένης αποτελεσματικότητας της δράσης μας, ο αριθμός μελών του Avaaz που αποφασίζουν να στηρίξουν το κίνημα με δωρεές έχει εκτιναχτεί στα ύψη και κοντεύει να φτάσει το 1 εκατ.!

donors
Τα περισσότερα χρήματα που συγκεντρώνουμε διατίθενται για εκστρατείες του Avaaz. Διαθέτουμε όμως και αρκετά χρήματα για να στηρίξουμε άλλες δράσεις — όπως 8 εκατ. δολάρια προς ανθρωπιστικές οργανώσεις με τις οποίες συνεργαζόμαστε και οι οποίες προσφέρουν καταπληκτικό έργο αλλά ποτέ δεν θα στηρίζονταν από εταιρίες και ιδρύματα. Για παράδειγμα, οργανισμοί όπως το “Equality Effect” για το οποίο το κίνημά μας συγκέντρωσε πέρσι 300.000 δολάρια. Η επικεφαλής του Equality Effect είπε «είμαστε βαθύτατα ευγνώμονες προς τα μέλη του Avaaz που μας στηρίζουν για να διασφαλίσουμε ότι οι νόμοι της Κένυας και του Μαλάουι προστατεύουν τα κορίτσια που εκτίθενται στην πιο αποκρουστική μορφή βίας στον κόσμο».

grants
Κάποιοι επικρίνουν τον ακτιβισμό ως άχρηστο και ανούσιο και ορισμένες φορές έχουν δίκιο. Το Avaaz όμως έχει βραβευτεί για την αποτελεσματικότητά του, και η ικανότητα του κινήματός μας, όχι μόνο να υψώνει τη φωνή του, αλλά και να βάζει το χέρι στην τσέπη, είναι ένας απ’τους λόγους για τους οποίους θεωρούμαστε μια δύναμη που πραγματικά αλλάζει τον κόσμο. Και είμαστε ακόμα στην αρχή 🙂

Με μεγάλη εκτίμηση και σεβασμό προς τη στήριξη των μελών αυτού του κινήματος,

Ο Ricken και η ομάδα

ΥΓ – όλες οι οικονομικές μας καταστάσεις ελέγχονται κάθε χρόνο και κάθε φορά μας χορηγείται πεντακάθαρο πιστοποιητικό. Μπορείς να δεις περισσότερες λεπτομέρειες για τα οικονομικά του Avaaz εδώ.

www.avaaz.org

Κράτα το

Διαβάστε Επίσης  Η «σχεδία» των λουλουδιών και της συμφιλίωσης

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!