Επίδομα ανεργίας βάσει περιουσιακών στοιχείων..

Ακόμη ένα ισχυρότατο πλήγμα για τα κοινωνικά δικαιώματα των ανέργων και για το σύστημα κοινωνικής προστασίας στην χώρα μας εν γένει… Γίνεται, ξεκάθαρο, πλέον ότι μιλάμε μονάχα κατ’ επίφαση για «κοινωνική πολιτική», όταν σχεδιάζεται μέτρο που εξαρτά τα περιουσιακά κριτήρια των ανέργων με την παροχή επιδομάτων ανεργίας.

Βεβαίως, δεν θα πρέπει να προξενεί έκπληξη το γεγονός ότι η κοινωνική προστασία μετατρέπεται σε ολοένα και πιο ελλειμματικής μορφής «αντιστάθμιση» των κοινωνικών κινδύνων και αναγκών, υπό το πρίσμα της ανελέητης επέλασης νεοφιλελεύθερων μέτρων με εντολείς τα στελέχη της τρόϊκα και εφαρμογείς τους κυβερνώντες.

Επίσης, δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε ότι οι σχεδιαζόμενες ως πολιτικές εισοδηματικής ενίσχυσης των φτωχών οικογενειών και η υιοθέτηση του «ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος» για τους πλέον ευάλωτους συμπολίτες μας ίσως ανοίξουν την κερκόπορτα για την ενοποίηση των επιδοματικών παροχών (σε ολοένα και λιγότερα και με μικρότερες παροχές επιδόματα) και ουσιαστικά την ελαχιστοποίηση της στήριξης προς τους πλέον ασθενέστερους:

Σχέδιο σοκ που απειλεί το επίδομα ανεργίας και πλήθος άλλων επιδομάτων, καθώς αυτά θα χορηγούνται με περιουσιακά κριτήρια, επεξεργάζονται υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών κατ’ εντολήν της τρόικας.

Για την καταβολή των κοινωνικών παροχών θα λαμβάνονται, δηλαδή υπ’ όψιν όχι μόνο τα εισοδήματα που απέκτησε ο ενδιαφερόμενος κατά το εκάστοτε προηγούμενο έτος αλλά και τα περιουσιακά στοιχεία που κατέχει, δηλαδή τα ακίνητα, τα Ι.Χ. αυτοκίνητα, τα δίκυκλα, τα σκάφη αναψυχής και τα λοιπά κινητά αντικείμενα μεγάλη αξίας που έχει στην κατοχή του.

Επιπλέον θα λαμβάνονται υπόψη και οι αποταμιεύσεις και οι πάσης φύσεως επενδύσεις των χρημάτων του, δηλαδή οι καταθέσεις του στις τράπεζες, τα ομόλογα, οι μετοχές, τα μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων και τυχόν άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα και παράγωγα στα οποία έχει τοποθετήσει τα χρήματά του.

Για τον προσδιορισμό της πραγματικής οικονομικής κατάστασης κάθε φορολογουμένου θα χρησιμοποιηθεί το ηλεκτρονικό «περιουσιολόγιο», δηλαδή η βάση δεδομένων που δημιουργεί το υπουργείο Οικονομικών καταχωρίζοντας πληροφορίες για όλα τα εισοδήματα, τα περιουσιακά στοιχεία και τις αποταμιεύσεις των Ελλήνων πολιτών.

Στοιχεία από Εφημερίδα Δημοκρατία

socialpolicy.gr

Διαβάστε Επίσης  Νέα ενωσιακή στρατηγική για τα δικαιώματα των θυμάτων εγκληματικών πράξεων

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!