Ηλεκτρονικό Περίπτερο Ενημέρωσης για Μετανάστες στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης

ψυχική υγεία, socialpolicy.grΗλεκτρονικό περίπτερο ενημέρωσης (infokiosk) έχει εγκατασταθεί στο φουαγιέ του Δημαρχιακού Μεγάρου (Β. Γεωργίου Α΄1, Ισόγειο) με τη συνεργασία του δήμου Θεσσαλονίκης με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος με τίτλο «ΘΑΛΗΣ-ΕΚΠΑ – Διερεύνηση καταγραφή και ανάλυση των ανισοτήτων πρόσβασης των μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα σε υπηρεσίες υγείας».

Στο περίπτερο μπορούν να έχουν πρόσβαση όλοι οι μετανάστες της πόλης, αντλώντας αναλυτικές πληροφορίες για θέματα υγείας. Οι πληροφορίες δίνονται αρχικά στην ελληνική γλώσσα και θα ακολουθήσει η πληροφορία σε 10 γλώσσες. Σκοπός του προγράμματος είναι η διερεύνηση των εμποδίων που υπάρχουν στην πρόσβαση και χρήση των υπηρεσιών υγείας από τους μετανάστες που έρχονται στην Ελλάδα και η υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων για τους καλύτερους τρόπους βελτίωσης της πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο δήμος Θεσσαλονίκης θα παρέχει διασύνδεση της ιστοσελίδας του περιπτέρου με την επίσημη ιστοσελίδα του, ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση σε στοιχεία αναφορικά με τις διαθέσιμες υπηρεσίες υγείας, το κόστος των υπηρεσιών αυτών και βασικές πληροφορίες σχετικά με την πρόληψη, την αγωγή υγείας και την έγκαιρη αναγνώριση συμπτωμάτων μεταδοτικών λοιμωδών νοσημάτων.

Δήμος Θεσσαλονίκης

Διαβάστε Επίσης  Πιλοτικό Σχέδιο για την Κοινωνική Ένταξη των ΡΟΜΑ του Δήμου Χαλανδρίου με εξασφάλιση στέγασης μέσω επιδότησης ενοικίου | Πρόσκληση προς ιδιοκτήτες ακινήτων για εκμίσθωση κατοικιών

Κράτα το

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!