Τράπεζα Χρόνου του Δήμου Αγίας Βαρβάρας – Κορυδαλλού

Η Τράπεζα Χρόνου του Δήμου Αγίας Βαρβάρας – Κορυδαλλού συμπληρώνει 1 χρόνο λειτουργίας στα πλαίσια  της πράξης «Κοινωνικές δομές για την καταπολέμηση της φτώχειας», από τη σύμπραξη των δήμων Αγίας Βαρβάρας, Κορυδαλλού και του “ΟΜΙΛΟΥ UNESCO ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ”.

Μέχρι σήμερα στην Τράπεζα Χρόνου Δήμων Αγίας Βαρβάρας και Κορυδαλλού, έχουν ανταλλαχθεί 258 ώρες. Βασικό ενδιαφέρον των μελών είναι για υπηρεσίες εκπαίδευσης σε νέες τεχνολογίες, ξένες γλώσσες,  μελέτη σχολικών μαθημάτων, ψυχοθεραπεία, μικροεπισκευές σπιτιού και αισθητική περιποίηση.

Η σημαντικότερη όμως προσφορά των μελών της Τράπεζας Χρόνου ήταν στη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου για μαθητές με χαμηλή σχολική απόδοση, από οικογένειες σε οικονομική αδυναμία που δεν μπορούν να υποστηρίξουν τη σχολική μελέτη των παιδιών τους. Μέσα από την συμμετοχή τους στο «Κοινωνικό Φροντιστήριο» τα μέλη της Τράπεζας, νέοι και συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί, μπόρεσαν να βοηθήσουν τους μαθητές αυτούς να βελτιώσουν σημαντικά τη απόδοση τους στην τάξη και τους βαθμούς τους, όπως έχουν επισημάνει και αναγνωρίσει οι δάσκαλοι των παιδιών.

Η Τράπεζα Χρόνου συνεχίζει τη δράση της. Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας καλεί όσους ενδιαφέρονται να ανταλλάξουν δωρεάν υπηρεσίες, να γίνουν μέλη σε αυτό το δίκτυο προσφοράς και αλληλεγγύης.

Ειδικά για τον Δήμο Αγίας Βαρβάρας, η Τράπεχα Χρόνου δέχεται συμμετοχές από κάθε ενδιαφερόμενο που μπορεί να προσφέρει δωρεάν τον χρόνο του:

  • στα καλοκαιρινά προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών του Δήμου Αγίας Βαρβάρας (γυμναστές, κοινωνικοί επιστήμονες, παιδαγωγοί, απόφοιτοι θεατρικών σπουδών κ.α.)
  • στο Κοινωνικό Φροντιστήριο για το έτος 2013-2014 το οποίο θα συνεχίσει και τον φετινό χειμώνα (δάσκαλοι και καθηγητές)

Πληροφορίες Απόστολος Κουλούρης και Ρέα Δεληγιάννη τηλ.2132019351,

Αριστομένους 8 (Δημαρχείο Αγ. Βαρβάρας, 2ος όροφος)
email: trapezaxronou.agvk@gmail.com

Δήμος Αγίας Βαρβάρας

Κράτα το

Διαβάστε Επίσης  Η Επιτροπή κηρύσσει την έναρξη της κατάθεσης υποψηφιοτήτων για το 11ο Βραβείο Προσβάσιμης Πόλης

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!