Δωρεάν Δημιουργική Απασχόληση Μέσω ΕΣΠΑ Ατόμων με Αναπηρία 2014-2015

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, και έως τις 4 Αυγούστου, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να καταθέτουν αιτήσεις για τη δωρεάν συμμετοχή παιδιών με αναπηρία, εφήβων και ατόμων με ελαφριάς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-Μ.Ε.Α).

Το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ «ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ» του Δήμου Θέρμης στεγάζεται σε ειδικό χώρο στην οδό Ταβάκη 28, Δ.Δ. Θέρμης και στελεχώνεται από εξειδικευμένο προσωπικό. Παράλληλα με την καθημερινή φροντίδα των παιδιών, παρέχονται υπηρεσίες Εργοθεραπείας, Λογοθεραπείας και Φυσιοθεραπείας καθώς και δημιουργική απασχόληση μέσω ατομικών και ομαδικών δραστηριοτήτων (εικαστικά, πληροφορική, μουσική, θεατρικό παιχνίδι κ.α.).

Το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ «ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ» του Δήμου Θέρμης παρέχει δυνατότητα μεταφοράς με λεωφορείο ειδικού τύπου.

Οι υποψήφιες μητέρες με παιδιά ΑΜΕΑ, έχουν το δικαίωμα υποβολής αίτησης για τα ΑΜΕΑ τέκνα τους ανεξαρτήτως εργασιακής, κοινωνικοοικονομικής ή άλλης κατάστασης, αλλά μόνο σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ), καθώς και στα Τμήματα ΑΜΕΑ των Βρεφονηπιακών Σταθμών Ολοκληρωμένης Φροντίδας.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

• Οι Προσωρινοί Πίνακες Κατάταξης των δυνητικά ωφελούμενων και οι Πίνακες των απορριφθεισών μητέρων ανά Νομό θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ: www.eetaa.gr, στις 25 Αυγούστου.
• Ενστάσεις κατά της κατάταξης θα υποβάλλονται από 26 έως τις 28 Αυγούστου.
• Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 31 Αυγούστου.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ
Το προσωπικό του τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας του ΝΠΔΔ Δήμου Θέρμης, θα παρέχει στους γονείς συμβουλευτική υποστήριξη (έλεγχος δικαιολογητικών, παροχή αιτήσεων, συμπλήρωση αιτήσεων κλπ) έως τις  4/8/2014 καθημερινά από 8:30 έως 20:30 και τα Σαββατοκύριακο 2-3/8, από 9:00 έως 14:00.

Δήμος Θέρμης

 

Διαβάστε Επίσης  Ενσωμάτωση των μεταναστών: Η Επιτροπή ξεκινάει δημόσια διαβούλευση

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!