Ιατρείο Θηλασμού στο Κέντρο Υγείας Παιδιού Καισαριανής

O Μητρικός Θηλασμός είναι ο μόνος φυσικός τρόπος διατροφής ενός βρέφους. Έχει πολλαπλά βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα οφέλη τόσο για τη μαμά όσο και το μωρό.

Η πρόθεση για έναρξη του Μητρικού Θηλασμού στην Ελλάδα είναι, σύμφωνα με μελέτη του Ι.Υ.Π, άνω του 85%. Παρόλα αυτά το ποσοστό αποκλειστικού μητρικού θηλασμού, κατά την έξοδο από το μαιευτήριο, είναι περίπου 40% και πέφτει ακόμα περισσότερο, στο 11% μετά τον πρώτο μήνα ζωής του βρέφους.

Είναι σαφές ότι η υποστήριξη μιας μητέρας μετά την έξοδο από το μαιευτήριο είναι βασικός παράγοντας για την επιτυχή εδραίωση του μητρικού θηλασμού. Οι σημερινές μητέρες δεν έχουν στις περισσότερες περιπτώσεις εμπειρία θηλασμού.

Με στόχο την υποστήριξη των μητέρων που θηλάζουν η «Αλκυόνη»: Εθνική πρωτοβουλία προαγωγής του Μητρικού Θηλασμού, που υλοποιείται από το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, εγκαινιάζει τη λειτουργία ιατρείου θηλασμού στο Κέντρο Υγείας Παιδιού Καισαριανής.

Στο πλαίσιο αυτό  εξειδικευμένοι επαγγελματίες υγείας ενημερώνουν έγκυες και μητέρες,  με ατομικές ή ομαδικές συναντήσεις.

Ιατρείο Θηλασμού στο Κέντρο Υγείας Παιδιού Καισαριανής, socialpolicy.gr

Το Ιατρείο Θηλασμού εξυπηρετεί κατοίκους του Δήμου Καισαριανής και των γύρω δήμων.
Λειτουργεί κάθε Δευτέρα 15:00 ως 17:00.

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού μπορείτε να καλείτε καθημερινά 09.00-14.00 στο τηλέφωνο 210-7701557 (κα Λόλου)

ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ

 

 

Διαβάστε Επίσης  Το στίγμα και οι ενοχές γύρω από την αποβολή/θνησιγένεια

Be the first to comment on "Ιατρείο Θηλασμού στο Κέντρο Υγείας Παιδιού Καισαριανής"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!