Νέο Ευρωπαϊκό Διαβατήριο Δεξιοτήτων: το εισιτήριο για μια νέα θέση εργασίας;

διαδικτυακή-πύλη-euresΈνα νέο εργαλείο στην πύλη EURES επιτρέπει στα άτομα που αναζητούν εργασία να διευκρινίζουν ποιες δεξιότητες έχουν αποκτήσει και πού (σε ένα συγκεκριμένο κλάδο), δίνοντας τη δυνατότητα στους εργοδότες να βρίσκουν ακριβώς αυτό που αναζητούν. Το διαβατήριο δεξιοτήτων δρομολογήθηκε πρόσφατα για τους κλάδους της φιλοξενίας και του τουρισμού, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλοι κλάδοι.

Ο τομέας της φιλοξενίας είναι, από τη φύση του, ένα περιβάλλον όπου η διεθνής πείρα, οι γλωσσικές δεξιότητες και η κινητικότητα αποτελούν σημαντικά πλεονεκτήματα. Ωστόσο, ένα άτομο που αναζητά εργασία ενδεχομένως δυσκολεύεται να εξηγήσει και να αποδείξει στους εργοδότες τι μπορεί να συνεπάγεται στην πράξη, σε μια άλλη χώρα, μια συγκεκριμένη αρμοδιότητα. Παράλληλα, οι εργοδότες δυσκολεύονται να κατανοήσουν ποιες δεξιότητες διαθέτει ένας εν δυνάμει εργαζόμενος, απλώς και μόνο κοιτώντας το βιογραφικό του. Το Ευρωπαϊκό Διαβατήριο Δεξιοτήτων Φιλοξενίας παρέχει μια αποτελεσματική και εύχρηστη λύση.

Ενίσχυση της κινητικότητας των εργαζομένων

Αυτό το νέο πολυγλωσσικό εργαλείο στην πύλη EURES δίνει τη δυνατότητα στα άτομα που αναζητούν εργασία να δημιουργούν το δικό τους διαβατήριο προσωπικών δεξιοτήτων επιλέγοντας από έναν κατάλογο τις ικανότητες που διαθέτουν – για παράδειγμα, δεξιότητες κουζίνας, υποδοχή προσκεκλημένων, οργάνωση μεταφοράς με ταξί. Κάθε δεξιότητα πρέπει να συνδέεται με τις εργασιακές εμπειρίες ή την κατάρτιση στο πλαίσιο των οποίων αποκτήθηκε, και μπορεί προαιρετικά να επικυρώνεται από πρώην εργοδότες ή μέσω πτυχίων.

Για μια αναλυτική επεξήγηση, παρακαλούμε αφιερώστε λίγο χρόνο για να δείτε το βοηθητικό βίντεο για άτομα που αναζητούν εργασία. Οι επιλεγμένες δεξιότητες μεταφράζονται αυτομάτως σε οποιαδήποτε επιθυμητή ευρωπαϊκή γλώσσα. Οι υποψήφιοι που προσθέτουν το διαβατήριο δεξιοτήτων στο βιογραφικό τους μπορούν να είναι βέβαιοι ότι οι εργοδότες κατανοούν επακριβώς τι έχουν κάνει και τι έχουν μάθει κατά την προηγούμενη εργασιακή εμπειρία ή κατάρτισή τους.

ec.europa.eu

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!