Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος του Προγράμματος Working On Women

Tο Working On Women είναι ένα σχέδιο Εκπαιδευτικών Συμπράξεων Grundtvig που πραγματοποιείται παράλληλα στην Ελλάδα, την Τουρκία, την Ισπανία και τη Γαλλία για την περίοδο 2013-2015.

Σκοπός του σχεδίου είναι η υποστήριξη και η ενδυνάμωση ανέργων γυναικών που  θέλουν να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας έπειτα από μακρά περίοδο απουσίας από αυτήν.

Τους μήνες Φεβρουάριο – Ιούνιο 2014, τριάντα ωφελούμενες άνεργες γυναίκες ηλικίας 35 έως 55 ετών, παρακολούθησαν ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα αγγλικών και ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Παράλληλα, τέσσερις ωφελούμενες και δύο εθελοντές καθηγητές, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν δύο συμμετέχοντες οργανισμούς του προγράμματος στην πόλη Albacete της Ισπανίας και τη Σινώπη της Τουρκίας. Τα δύο ταξίδια είχαν εκπαιδευτικό χαρακτήρα και σκοπός των συναντήσεων ήταν η γνωριμία των ωφελούμενων του προγράμματος που συμμετείχαν την ίδια περίοδο με διαφορετικές δραστηριότητες ανά χώρα και η ανταλλαγή πρακτικών και εμπειριών. Ο επόμενος κύκλος εκπαίδευσης θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο 2014.

Σχετικές ανακοινώσεις για το χρονοδιάγραμμα του επόμενου κύκλου μαθημάτων θα υπάρξουν στις αρχές Σεπτεμβρίου .

Η πραγματοποίηση του προγράμματος δεν θα μπορούσε να είναι εφικτή χωρίς τη δωρεάν παραχώρηση αίθουσας διδασκαλίας από το Ι.Ε.Κ. ΑΚΜΗ και της πολύτιμης στήριξης του προγράμματος από την ομάδα εθελοντών καθηγητών της CIVIS PLUS.

______

Πηγή: civisplus.gr

Διαβάστε Επίσης  Νέο Πρόγραμμα από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ για την ανάπτυξη της γυναικείας απασχόλησης

Be the first to comment on "Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος του Προγράμματος Working On Women"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!