Πιλοτικό Πρόγραμμα Εργαστηρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Πιλοτικό Πρόγραμμα Εργαστηρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, socialpolicy.gr

Την από κοινού διοργάνωση του “Πιλοτικού Προγράμματος Εργαστηρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης” από το Δήμο Θεσσαλονίκης, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και τη Δ.Ε.Θ. Α.Ε. κατά τα έτη 2015 και 2016, ενέκρινε στη 12η έκτακτη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα διετών σπουδών, που σκοπό έχει να βοηθήσει τους νέους ανθρώπους να αποκτήσουν, μέσω επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται, προκειμένου να ασκήσουν υπεύθυνα ένα συγκεκριμένο επάγγελμα, που θα τους εξασφαλίζει μια αξιοπρεπή και σταθερή απασχόληση.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει πλήθος ειδικοτήτων, σχετικών με τις καλές τέχνες και τις εφαρμογές τους, μέσα από τις οποίες θα μπορούν οι σπουδαστές να επιλέξουν αυτήν που τους ενδιαφέρει. Ενδεικτικά αναφέρονται οι ειδικότητες: Τεχνικός ειδικών εφέ, Τεχνικός θεάτρου, κινηματογράφου, χώρων πολιτισμού, Κατασκευαστής σκηνικών και σκηνικού εξοπλισμού.

Οι σπουδές θα διακρίνονται σε τρεις ενότητες:
• Σπουδαστήρια (θεωρητικά μαθήματα)
• Εργαστήρια (θεωρία και πρακτική εφαρμογή) και
• Studio (πρακτική εφαρμογή)

Κατά την εφαρμογή του προγράμματος οι τρεις φορείς θα συμμετάσχουν ως εξής:
• Ο Δήμος Θεσσαλονίκης διαθέτοντας τους χώρους των εργαστηρίων του με την υλικοτεχνική τους υποδομή και το ανάλογο προσωπικό, καθώς και τους θεατρικούς χώρους της δικαιοδοσίας του, οι οποίοι θα βρίσκονται σε λειτουργία, για την άσκηση των εκπαιδευομένων στις σχετικές κατευθύνσεις.
• Η Δ.Ε.Θ. Α.Ε. διαθέτοντας χώρους εργαστηρίων, υλικοτεχνική υποδομή και το ανάλογο προσωπικό.
• Το Μ.Μ.Σ.Τ. θα διεκπεραιώσει το πρόγραμμα, ως καθοδηγητής (Leader), λόγω της μεγάλης εμπειρίας του σε ανάλογες δράσεις, διαθέτοντας και αυτό τους χώρους του και εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ αναλαμβάνει να απευθύνει αίτημα προς το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”, για χορηγία σχετική με τις ανάγκες υλοποίησης του προγράμματος.

Δήμος Θεσσαλονίκης

Διαβάστε Επίσης  Ορισμοί συστήματος κοινωνικής προστασίας

Κράτα το

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!