Διάγραμμα Βεν: Η Google τιμά τον John Venn

4/8/2014: H Google δημιούργησε ένα διαδραστικό doodle για να σηματοδοτήσει τα 180 χρόνια από τη γέννηση του John Venn, τιμώντας τη ζωή του φιλοσόφου.

Ο John Venn (1834 – 1923) ήταν Άγγλος δάσκαλος της λογικής και της φιλοσοφίας, διάσημος για το διάγραμμα Βεν, το οποίο χρησιμοποιείται σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένης της θεωρίας συνόλων, των πιθανοτήτων, της λογικής, της στατιστικής, και της επιστήμης των υπολογιστών.

Οι κύκλοι στο διάγραμμα Βεν,  χρησιμοποιούνται για την οπτική και λογική ταξινόμηση ομάδων, που απεικονίζουν τις σχέσεις τους με τις άλλες. Για παράδειγμα, ένας κύκλος μπορεί να περιέχει τα θηλαστικά ενώ ο άλλος κύκλος μπορεί να περιέχει τα ζώα που έχουν φτερά. Έτσι ο χώρος που καταλαμβάνουν και οι δύο κύκλοι αποτελείται από τα θηλαστικά που έχουν φτερά.

Διάγραμμα Βεν Η Google τιμά τον John VennΤο doodle της Google επιτρέπει στους χρήστες του Διαδικτύου να επιλέξουν δύο κύκλους, που στη συνέχεια επικαλύπτονται, με την εικόνα του ίδιου τουVenn να  εμφανίζεται στην οθόνη τη στιγμή που οι δύο κύκλοι  επικαλύπτονται. Οι κατηγορίες  που βρίσκονται στον αριστερό κύκλο περιλαμβάνουν τις μεταφορές, τα θηλαστικά και τη βλάστηση, ενώ εκείνες στον δεξί  κύκλο περιλαμβάνουν ότι “έχει κέλυφος”, ότι “μπορεί να πετάξει” και ότι “ευδοκιμεί σε ψυχρό κλίμα”.

Πηγές: mirror.co.uk , wikipedia.org

Κράτα το

Κράτα το

Διαβάστε Επίσης  Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Trafficking 2020

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!