Ομάδα Νηπιαγωγών “Δικαίωμα στην εκπαίδευση”: Απαξίωση του Δημόσιου Νηπιαγωγείου από τον Υφυπουργό Παιδείας

Θύμα της αδιέξοδης και απαξιωτικής πολιτικής που ακολουθείται ανεύθυνα από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας είναι για μια ακόμη φορά η Προσχολική Εκπαίδευση και το Δημόσιο Νηπιαγωγείο.

Ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Κουκοδήμος δήλωσε ότι στα Νηπιαγωγεία : «Τα παιδιά, ούτως ή άλλως, δε μαθαίνουν κάτι. Βρίσκονται μέσα σε μια αίθουσα, παίζουν παιχνίδια, ζωγραφίζουν, κ.λπ.», απαξιώνοντας και ευτελίζοντας το ρόλο της Προσχολικής Αγωγής σε έσχατο βαθμό!!

Μπορούμε να σκεφτούμε, ότι δύο είναι οι λόγοι που οδήγησαν τον κ. Υφυπουργό να προβεί σε αυτές τις απαράδεκτες και προσβλητικές για τις/τους Νηπιαγωγούς δηλώσεις.

1) Η ολοσχερής άγνοια για το αντικείμενο που έχει αναλάβει στο Υπουργείο Παιδείας και άγνοια και για τον παιδαγωγικό και κοινωνικό ρόλο του Νηπιαγωγείου.

2) Η ανευθυνότητα, η ελαφρότητα, η προχειρότητα, η αφέλεια.

Όπως και να έχει, σε καμία περίπτωση δε δεχόμαστε αυτές τις ανακρίβειες και αναλήθειες.

Ο σημαντικός ρόλος του Δημόσιου Νηπιαγωγείου είναι αποδεδειγμένος και επιστημονικά τεκμηριωμένος εδώ και πολλά χρόνια!

Καλό θα ήταν ο κ. Υφυπουργός πρώτα να ενημερώνεται από τους επιστημονικούς συνεργάτες του και μετά να προβαίνει σε δηλώσεις.

· Γνωρίζει ότι τα Νηπιαγωγεία συνεχίζουν να μαραζώνουν από την ελλιπή χρηματοδότηση και από την ανικανότητα της κεντρικής εξουσίας να αντιμετωπίσει τα χρόνια προβλήματα της σχολικής στέγης, την έλλειψη νηπιαγωγών, το στοίβαγμα 25 και πλέον νηπίων σε μια αίθουσα;

· Γνωρίζει ότι χιλιάδες προνήπια μένουν εκτός του Δημόσιου Σχολείου γιατί δεν υπάρχει δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή;

· Γνωρίζει ότι τα δημόσια Νηπιαγωγεία εξακολουθούν να λειτουργούν με το μεράκι των Νηπιαγωγών;

Οι Νηπιαγωγοί είναι σοβαροί επιστήμονες και υπεύθυνοι παιδαγωγοί που σέβονται το ρόλο τους και οραματίζονται ένα δημιουργικό, αναβαθμισμένο και σύγχρονο νηπιαγωγείο για όλα τα παιδιά!

Η Παιδεία έχει ανάγκη από ανθρώπους με γνώσεις, που πραγματικά νοιάζονται για το μέλλον της Δημόσιας δωρεάν Εκπαίδευσης και το μέλλον των παιδιών.

Καταγγέλλουμε την αδιαφορία, την ανευθυνότητα και την «άγνοια».

Απαιτούμε σοβαρή και υπεύθυνη στάση απέναντι σε έναν κλάδο που απαξιώνεται εδώ και χρόνια!!

Θα συνεχίσουμε να είμαστε απέναντι σε όποια πολιτική υποβαθμίζει το ρόλο του Νηπιαγωγείου!!

alfavita.gr

Διαβάστε Επίσης  Ο Τζόρτζιο Αγκάμπεν συζητά με τη Βαβυλωνία

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!