Hunger in America 2014 – 1 στους 7 Αμερικανούς βασίζεται στα τοπικά προγράμματα επισιτιστικής βοήθειας

Περίπου 1 στους 7 Αμερικανούς-περισσότεροι από 46 εκατομμύρια άνθρωποι– βασίζονται στη βοήθεια προγραμμάτων (στέγες διαβίωσης, τράπεζες τροφίμων) για να μπορέσουν να σιτιστούν, σύμφωνα με νέα μελέτη, στην οποία συμπεριλήφθησαν εμπιστευτικές έρευνες σε δείγμα περισσότερων από 60.000 δικαιούχων επισιτιστικής βοήθειας από τις ομάδες που συνδέονται με το Feeding America, ένα δίκτυο αποτελούμενο από 200 τράπεζες τροφίμων που διανέμουν δωρεάν τρόφιμα σε προγράμματα και των 50 πολιτειών.

Σε αυτές τις ομάδες ατόμων περιλαμβάνονται 12 εκατομμύρια παιδιά και 7 εκατομμύρια ηλικιωμένοι, καθώς και εκατομμύρια φτωχοί εργαζόμενοι, άνεργοι, οικογένειες στρατιωτικών καθώς και νέοι απόφοιτοι κολεγίων. Άτομα από κάθε προαναφερόμενη κοινωνική ομάδα, δήλωσαν πως η εξάρτησή τους από την επισιτιστική βοήθεια προήλθε από έναν καθημερινό αγώνα για να φέρουν υγιεινή και θρεπτική τροφή στο τραπέζι, όταν το μόνο που μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά ήταν επεξεργασμένα τρόφιμα, χαμηλής ποιότητας, που τροφοδοτούν έναν κύκλο από χρόνιες ασθένειες όπως το διαβήτη, την υπέρταση και τη παχυσαρκία.

The DEmographics of Hunger, socialpolicy.gr

NG Staff. Source: Feeding America, Hunger in America National Report 2014

Η μελέτη, που ονομάστηκε Hunger in America 2014, έρχεται σχεδόν ένα χρόνο μετά την αναφορά της κυβέρνησης των ΗΠΑ ότι ένας αριθμός-ρεκόρ Αμερικανών πολιτών χαμηλού εισοδήματος – περισσότεροι από 47 εκατομμύρια – λάμβαναν ενίσχυση μέσω κουπονιών τροφίμων διαμέσου του Προγράμματος Βοήθειας Συμπληρωματικής Διατροφής (Supplemental Nutrition Assistance Program).

Η μελέτη του δικτύου Feeding America διαπίστωσε ότι μόνο το 55% των ατόμων που λαμβάνουν ενίσχυση από τα προγράμματα σίτισης, έλαβαν και κουπόνια τροφίμων. 1 στους 5 δήλωσε ότι δεν έκανε αίτηση για την ένταξη στο ομοσπονδιακό πρόγραμμα κουπονιών τροφίμων, επειδή πίστευαν ότι δεν θα επιλεγούν για τη συγκεκριμένη βοήθεια.

Σύμφωνα με την μελέτη, το γεγονός ότι περίπου 20 εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν τοπική επισιτιστική βοήθεια, αλλά δεν λαμβάνουν τα ομοσπονδιακά κουπόνια τροφίμων, υποδεικνύει ότι η έκταση του προβλήματος της πείνας στην Αμερική είναι πιθανόν μεγαλύτερη από τα καταγεγραμμένα στοιχεία που αναφέρθηκαν από οποιοδήποτε πρόγραμμα ενίσχυσης – και θα μπορούσε να αγγίξει περίπου το ένα πέμπτο του πληθυσμού της χώρας.

Στοιχεία της έρευνας:

  • 40% λευκοί, 26% αφροαμερικανοί, 20% Λατίνοι. Σχεδόν 1 στα 4 νοικοκυριά ανέφεραν ότι είναι πολυφυλετικά, μια αντανάκλαση της αυξανόμενης πολυμορφίας του έθνους. 1 στα 10 νοικοκυριά λευκών πολιτών αναζητούν συμπλήρωμα στη διατροφή τους, όμως η έρευνα διαπίστωσε ότι οι οικογένειες με τις μειονότητες είναι πολύ πιο πιθανό να χρειάζονται βοήθεια. 1 στα 4 νοικοκυριά Αφροαμερικανών και 1 στα 6 νοικοκυριά Λατίνων εξυπηρετήθηκαν από τα κοινοτικά προγράμματα διατροφής.
  • 1 στους 5 από τους ενήλικες που λαμβάνουν ενίσχυση από τα τοπικά προγράμματα διατροφής δήλωσε ότι είχε ολοκληρώσει το κολέγιο- σχεδόν το 6% ανέφερε ότι έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του ή ότι έχει αποκτήσει πτυχίο ανώτατης εκπαίδευσης.
  • Περισσότερο από το ήμισυ των ερωτηθέντων θεωρήθηκαν ότι ανήκουν στους “εργαζόμενους φτωχούς”, δηλαδή οι μισθοί τους δεν ήταν αρκετοί για να τους βγάλουν από τη φτώχεια. Περίπου το 54% ανέφερε πως κάποιο μέλος της οικογένειας εργαζόταν. Όμως, στα περισσότερα από αυτά τα νοικοκυριά, ο μισθωτός εργαζόταν μόνο με μερική απασχόληση. Περίπου 72% των νοικοκυριών που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν ότι ζουν στο όριο ή κάτω από το ομοσπονδιακό όριο της φτώχειας, το οποίο το 2014 έφθανε στο ετήσιο εισόδημα των 23.850 δολαρίων για μια τετραμελή οικογένεια.
  • 620.000 νοικοκυριά ή 4% από εκείνα που στηρίζονται από την επισιτιστική βοήθεια, περιλαμβάνουν κάποιον που υπηρετεί στο στρατό. Όταν προστεθούν και οι βετεράνοι, σύμφωνα με την μελέτη, περισσότερες από 1 στις 4 οικογένειες στρατιωτών υποφέρουν από επισιτιστική ανασφάλεια.
  • 79% των ατόμων σε νοικοκυριά που λαμβάνουν επισιτιστική βοήθεια, δήλωσαν ότι αγόραζαν το φθηνότερο διαθέσιμο φαγητό, ακόμη και αν ήξεραν ότι δεν ήταν πάντα η πιο υγιεινή επιλογή.

Πηγή: news.nationalgeographic.com

socialpolicy.gr

Κράτα το

Κράτα το

Διαβάστε Επίσης  Η διαχείριση της επιδημικής κρίσης covid-19 στους προσφυγικούς πληθυσμούς στην Ελλάδα | Κριτική ανάλυση

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!