Η Ψυχαναλυτική Βιβλιοθήκη της Αθήνας, Λακανικού Προσανατολισμού

Η Ψυχαναλυτική Βιβλιοθήκη της Αθήνας, Λακανικού Προσανατολισμού είναι μια εξειδικευμένη βιβλιοθήκη που προσφέρει τη δυνατότητα μελέτης του έργου του Σ. Φρόυντ και του Ζ. Λακάν στο πρωτότυπο και στα ελληνικά, καθώς και πλήθος άλλων ψυχαναλυτικών βιβλίων και περιοδικών, ελληνικών και ξενόγλωσσων. Εντάσσεται στον ευρύτερο θεσμικό χώρο του Φροϋδικού Πεδίου και εμπνέεται από τη διδασκαλία του Λακάν καθώς και από την «επιστροφή στον Φρόυντ» την οποία προήγαγε.

Χώρος μελέτης για τους επαγγελματίες του χώρου της ψυχικής υγείας, τους φοιτητές, αλλά και για όσους ενδιαφέρονται για την ψυχανάλυση. Στο πλαίσιο της λειτουργίας της εντάσσονται και οι «βραδιές της βιβλιοθήκης» με στόχο τη σύνδεση του ψυχαναλυτικού λόγου με άλλους τομείς της επιστήμης και της τέχνης.

Η Ψυχαναλυτική Βιβλιοθήκη της Αθήνας Λακανικού Προσανατολισμού στεγάζεται σε ένα καλαίσθητο νεοκλασικό κτήριο πλησίον του Αρχαιολογικού Μουσείου, στην οδό Ρεθύμνου 5. Τα εγκαίνιά της έγιναν στις 15 Οκτωβρίου 2011 από τη Ζυντίτ Μιλέρ, πρόεδρο του Φροϋδικού Πεδίου και υπεύθυνη της Διεθνούς Ομοσπονδίας των Βιβλιοθηκών Λακανικού Προσανατολισμού (FIBOL) της οποίας είναι μέλος και η βιβλιοθήκη  http://www.champfreudien.org/fibol

Η Ψυχαναλυτική Βιβλιοθήκη της Αθήνας Λακανικού Προσανατολισμού χρησιμοποιεί το πρόγραμμα πληροφορικής Αυτοματισμού Βιβλιοθηκών ΕΚΤ (ΑΒΕΚΤ) και συνεργάζεται με τη μεγαλύτερη πηγή επιστημονικών πληροφοριών στην Ελλάδα, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης.

Ψυχαναλυτική Βιβλιοθήκη της Αθήνας

Λακανικός Προσανατολισμός – μέλος του δικτύου FIBOL

Ρεθύμνου 5, 1ος όροφος (δίπλα από το αρχαιολογικό Μουσείο). Μετρό Βικτώρια

Ανοικτή στο κοινό: Δευτέρα 10-1, Πέμπτη 5-8 μ.μ. και Σάββατο 10- 1 μ.μ.

εκτός σχολικών διακοπών.

Για περισσότερες πληροφορίες: bibliathens@yahoo.gr

Τηλ.: 693 26 82 507

greeksociety-nls.gr

Διαβάστε Επίσης  ‘Ισχύς Νόμου’: Jacques Derrida

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!