Ο Ο.Η.Ε. αξιολογεί την αρχική έκθεση του Μεξικό αναφορικά με τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες

17 Σεπτεμβρίου 2014 – Η Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες ολοκλήρωσε την εκτίμηση της αρχικής έκθεσης του Μεξικό αναφορικά με την εφαρμογή των ρυθμίσεων της Σύμβασης σχετικά με τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες.

Ο Πρέσβης Jorge Lomonaco, μόνιμος αντιπρόσωπος του Μεξικού στα Ηνωμένα Έθνη, παρουσίασε την αντιπροσωπεία και εξήγησε ότι η έκθεση προετοιμάστηκε σε συνεργασία με πλειάδα διαφορετικών φορέων, τόσο κυβερνητικών όσο και μη-κυβερνητικών, αντικατοπτρίζοντας πολλαπλούς τομείς της ζωής.

Παρουσιάζοντας την έκθεση, η Lia Limon Garcia, Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της Γραμματείας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κυβέρνησης του Μεξικό, δήλωσε ότι τους τελευταίους μήνες το Μεξικό προχώρησε σε βαθύτατες αλλαγές οι οποίες υλοποιήθηκαν με σημαντικές δομικές μεταρρυθμίσεις στους τομείς της οικονομίας, της πολιτικής και των κοινωνικών υποθέσεων.

Οι τομές αυτές στοχεύουν στην βελτίωση των συνθηκών ζωής του συνολικού πληθυσμού της χώρας, λαμβάνοντας υπόψιν τις ανάγκες και τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες.

Περίπου το 6,6 τοις εκατό του πληθυσμού του Μεξικό είχε κάποιας μορφής αναπηρία και οι περισσότεροι εξ αυτών ζούσαν σε συνθήκες φτώχειας.

Έως σήμερα, οι 18 από τις 32 ομοσπονδιακές αρχές του Μεξικό έχουν εναρμονίσει την νομοθεσία τους με τα πρότυπα της Σύμβασης. Παράλληλα, έχουν ήδη υλοποιηθεί εθνικά προγράμματα για την υποστήριξη των ατόμων με αναπηρίες σε πολλούς τομείς.

Ο Jesus Toledano, Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Συμβουλίου του Μεξικό για την Ανάπτυξη και την Ένταξη των Ατόμων με Αναπηρίες, συν-παρουσίασε την έκθεση, και μίλησε για την 50ετή ιστορία της χώρας στις ενέργειες υπέρ των ατόμων με αναπηρίες περιγράφοντας αναλυτικά τους νέους νόμους που σχετίζονται με την προστασία των ατόμων με αναπηρία, καθώς και για την εγκαθίδρυση του Εθνικού Συμβουλίου που εκπροσώπησε ο ίδιος ως τον υπεύθυνο κυβερνητικό φορέα για την κρατική πολιτική στο πεδίο της αναπηρίας.

Η σημαντική πρόοδος που έχει επιτευχθεί μπορεί να «συνοψισθεί» στο σχεδιασμό του Εθνικού Προγράμματος του Μεξικό για την Ανάπτυξη και Ενσωμάτωση των Ατόμων με Αναπηρίες από το 2014 έως το 2018.

ohchr.org

socialpolicy.gr

Διαβάστε Επίσης  Υπηρεσίες εργασιακής στήριξης / συμβουλευτικής απασχόλησης από το Συμβουλευτικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!