Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών : «Γίνε Ήρωας. Σώσε μια ζωή»

Η Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών καθιερώθηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου και γιορτάζεται κάθε δεύτερο Σάββατο του Σεπτεμβρίου. Φέτος γιορτάζεται στις 13 Σεπτεμβρίου και έχει το ακόλουθο μήνυμα: «Γίνε Ήρωας. Σώσε μια ζωή» Στόχος του φετινού εορτασμού είναι να τονιστεί η ανάγκη για «ήρωες πρώτων βοηθειών», οι οποίοι είναι προετοιμασμένοι να σώζουν ζωές σε καθημερινά έκτακτα περιστατικά και σε καταστροφές.

Ούτε η μαγική κάπα, ούτε οι υπερφυσικές δυνάμεις χρειάζονται για να γίνει κάποιος ήρωας. Το μόνο που απαιτείται είναι να εκπαιδευτεί στις πρώτες βοήθειες για να αποκτήσει τις δεξιότητες εκείνες που τον κάνουν ικανό να σώσει μια ζωή. Το μπλοκάρισμα του αεραγωγού από τη γλώσσα σε αναίσθητο θύμα, δίνει για παράδειγμα μόνο 4 λεπτά περιθώριο για να παρέμβει κάποιος, προτού αποβεί μοιραίο.

Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών «Γίνε Ήρωας. Σώσε μια ζωή»

Ο Τομέας Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Πρώτων Βοηθειών, καλεί τον καθένα και τη καθεμία να παρακολουθήσει κάποιο από τα εκπαιδευτικά προγράμματα πρώτων βοηθειών που οργανώνει στην Αθήνα και σε πολλά Περιφερειακά Τμήματα, όχι απλά για να εκπαιδευτεί στις πρώτες βοήθειες, αλλά για να γίνει ένας καθημερινός ήρωας που θα μπορεί να σώζει ανθρώπινες ζωές σε κάθε περίσταση.

Όλοι είμαστε ευάλωτοι σε κινδύνους, όμως όλοι έχουμε τη δυνατότητα να εκπαιδευτούμε και να προσφέρουμε πρώτες βοήθειες. Γίνε και εσύ ένας από τα 14 εκατομμύρια άτομα που εκπαιδεύονται στις πρώτες βοήθειες κάθε χρόνο, παγκοσμίως, από τους Εθνικούς Συλλόγους Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου. Εκπαιδεύσου για να γίνεις ήρωας….

Πληροφορίες για τα μαθήματα Πρώτων Βοηθειών και Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης στο 210 -8227438, e-mail: healtheducation@redcross.gr

redcross.gr

Διαβάστε Επίσης  ΚΕΘΕΑ: O COVID-19 και η επόμενη μέρα για τις εξαρτήσεις

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!