Στήριξη των αυτόχθονων πληθυσμών – Προστασία του Αμαζονίου

Το μέλλον του πλανήτη βρίσκεται σε κίνδυνο και η κλιματική αλλαγή αποτελεί βασικό δείκτη. Οι επιστήμονες μας προειδοποιούν ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι εκτός ελέγχου, γεγονός που απαιτεί άμεση δράση. Δεδομένου ότι η Λεκάνη του Αμαζονίου αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, η διατήρηση αυτής της περιοχής είναι απαραίτητη για την επιβίωση της ανθρωπότητας.

Το τροπικό δάσος του Αμαζονίου είναι ένας απαράμιλλος παγκόσμιος θησαυρός. Πρόκειται για το μεγαλύτερο τροπικό δάσος στον κόσμο, με έκταση μεγαλύτερη από τις ηπειρωτικές ΗΠΑ και με την πιο έντονη βιοποικιλότητα. Ο Αμαζόνιος στεγάζει το ένα τρίτο των ειδών φυτών και ζώων της γης, παράγει το ένα πέμπτο του παγκόσμιου γλυκού νερού και διαδραματίζει έναν κρίσιμο ρόλο στη ρύθμιση του παγκόσμιου κλίματος, καθώς παράγει οξυγόνο και απορροφά άνθρακα, ρυθμίζοντας και τις παγκόσμιες καιρικές συνθήκες.

Επιστήμονες από όλο τον κόσμο έχουν προειδοποιήσει ότι, προκειμένου να αποφευχθεί η καταστροφή του κλίματος, που θα μετατρέψει το τροπικό δάσος του Αμαζονίου σε μια σαβάνα, αλλάζοντας τη ζωή όπως την ξέρουμε, θα πρέπει τα δύο τρίτα των αποθεμάτων πετρελαίου να μην εξορύσσονται.

Το παρακάτω βίντεο έχει ως στόχο να εκθέσει τη ζημιά που γίνεται στην περιοχή του Αμαζονίου από την εξόρυξη πετρελαίου, τόσο για το περιβάλλον όσο και για τους ανθρώπους που ζουν εκεί.

Keep the Oil in the Ground in the Amazon -sign petition

amazonwatch.org

socialpolicy.gr

Κράτα το

Διαβάστε Επίσης  Το ντοκιμαντέρ «Ο Ασκός του Αιόλου» ερευνά το θέμα της Αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα

There is one comment

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!