“Διαφθορά και Διεφθαρμένοι” Δημήτριος Γ. Σουλιώτης

Διαφθορά και Διεφθαρμένοι Δημήτριος Γ. ΣουλιώτηςΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Γ. ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ
ISBN: 978-960-527-816-8, Σελ.248, τιμή: € 15.00

Ο συγγραφέας μέσα από την επιλογή δημοσιευμένων κειμένων του αναλύει την έννοια της διαφθοράς στις διάφορες μορφές της και κυρίως την προσωπικότητα του διεφθαρμένου που αντιστοιχεί σ’ αυτές.

Η ανάλυσή του δεν περιορίζεται στο τεχνοκρατικό πεδίο και σε μια απλή καταγραφή αιτίων και αποτελεσμάτων, αλλά επεκτείνεται στις κοινωνιολογικές και ψυχολογικές συνιστώσες του θέματος. Έτσι ο αναγνώστης έχει τη δυνατότητα να ανακαλύψει τη βαθύτερη ουσία της διαφθοράς και το κυριότερο, να εισέλθει στην ίδια την ψυχή του διεφθαρμένου.

Στο πρώτο από τα δύο μέρη του βιβλίου ο συγγραφέας εξετάζει την έννοια της διαφθοράς και τα χαρακτηριστικά των διεφθαρμένων στο ευρύτερο πλαίσιο του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος.
Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου, αναζητώντας συνεχώς την κρυμμένη αλήθεια των πραγμάτων, εξετάζει τη διαφθορά και τους διεφθαρμένους στο πλαίσιο της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας και ειδικότερα στους χώρους της πολιτικής, του συνδικαλισμού και των συντεχνιών.

Με τα κείμενά του ο συγγραφέας προσπαθεί να εισχωρήσει σ’ έναν καλά οχυρωμένο, τόσο σε ατομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, χώρο και να αναλύσει τις πολύπλοκες και υπόγειες διεργασίες, που δημιουργούν και αναπαράγουν τη διαφθορά και τους διεφθαρμένους.

Ο Δημήτριος Γ. Σουλιώτης γεννήθηκε στη Λαμία το 1950. Σπούδασε οικονομικές, νομικές και πολιτικές επιστήμες στα πανεπιστήμια : Οικονομικό (ΑΣΟΕΕ),Εθνικό & Καποδιστριακό και Πάντειο. Ήταν Υποδιευθυντής στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού και Οργάνωσης της Τράπεζας της Ελλάδος. Εργάστηκε για τριάντα τέσσερα χρόνια ως Επιθεωρητής στη διεύθυνση Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος και υπήρξε μέλος της Εθνικής Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.
Άρθρα του οικονομικού, πολιτικού και φιλοσοφικού περιεχομένου έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά. Έχουν εκδοθεί άλλα τέσσερα βιβλία του: Ο ελληνικός Κλεπτοκαπιταλισμός, Έλεγχος και Ελεγκτές, Ιδεοκαταθέσεις στην Τράπεζα της Ελλάδος και Θλιμμένοι Νάρκισσοι.

*Διαθέσιμο και στο on line βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αρμός: armosbooks.gr

 

Διαβάστε Επίσης  Νέος συλλογικός τόμος Intermediate Language Varieties: Koinai and regional standards in Europe με συνεπιμελήτρια την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του ΑΠΚΥ Σταυρούλα Τσιπλάκου

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!