Λοράν Γκοντέ – “Η στερνή του συνοδεία”

Λοράν Γκοντέ - Η στερνή του συνοδεία

ΕΝΑ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΦΗ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΟΧΗ ΤΟΥ ΘΡΟΝΟΥ.

Μετάφραση: Κλαιρ Νεβέ, Εύη Σιούγγαρη
Σελίδες: 200
Τιμή: 8,80 €
Το βιβλίο κυκλοφορεί και σε e-book/ epub.

 

Περισσότερα για το βιβλίο εδώ: metaixmio.gr

 

Με το βλέμμα όλου του κόσμου στραμμένο στις ανασκαφές της Αμφίπολης που φέρνουν στο φως βήμα βήμα έναν λαμπρό μακεδονικό τάφο του τελευταίου τετάρτου του 4ου αιώνα π.Χ, οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προτείνουν για ανάγνωση το ιστορικό μυθιστόρημα του βραβευμένου με Goncourt γάλλου συγγραφέα Λοράν Γκοντέ με τίτλο “Η στερνή του συνοδεία”.

Ο Μέγας Αλέξανδρος, στη Βαβυλώνα, στη διάρκεια ενός γλεντιού νιώθει δυνατούς πόνους. Οι παρευρισκόμενοι νομίζουν ότι είναι μεθυσμένος, εκείνος όμως καταρρέει και δεν θα σηκωθεί πια. Πεθαίνει… Τι θα γίνει μετά τον θάνατό του; Ποιος θα έχει τη σορό του και πού θα την πάει; Ποια θα είναι η τελευταία περιπέτεια του Μεγάλου Αλεξάνδρου; Έτσι ξεκινά η μεγάλη πορεία για τον ενταφιασμό του, η οποία εξελίσσεται παράλληλα με τη μάχη για τη διαδοχή που ξεσπά αμέσως μετά την τελευταία του πνοή.

Ο θάνατος του μεγάλου στρατηλάτη, αδιευκρίνιστος και μυστηριώδης όπως και ο τόπος ταφής του, προκαλεί την περιέργεια του σημερινού Έλληνα. Ο Γκοντέ, αφορμώμενος από τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που αποτελεί μια από τις πιο σκοτεινές σελίδες της ιστορίας, γράφει ένα πολυπρισματικό, ατμοσφαιρικό κείμενο, για να εξερευνήσει το «είναι» του ανθρώπου: τον θάνατο, την εξουσία και την αστάθειά της, τις κατακτήσεις, τη διαδοχή, τη βία που έπεται του θανάτου, την αφοσίωση. Το ζητούμενο στο οποίο τείνει όλη η ιστορία είναι πού θα ταφεί ο Αλέξανδρος, μέσα σε ένα κλίμα συνωμοσιών και συντροφικών συγκρούσεων για τον θρόνο.

Ένα καλογραμμένο μυθιστόρημα που φωτίζει διαφορετικά μια τόσο μεγάλη και δημοφιλή προσωπικότητα. Ατμόσφαιρα, εποχή, ιστορικά πρόσωπα ζωντανεύουν από την εξαιρετική πένα του Γκοντέ, ο οποίος διακρίνεται για τις λυρικές περιγραφές του και τη δύναμη της γραφής του. Ένα πολυφωνικό μυθιστόρημα που θέτει στο επίκεντρο την αληθινή φιλία και την αγάπη, και αποτίει φόρο τιμής στον Μεγαλέξανδρο ως ήρωα των εκστρατειών, αλλά και ως άνθρωπο μόνο ανάμεσα στους πολλούς θαυμαστές του. Ο Γκοντέ φτιάχνει ένα συναρπαστικό κοκτέιλ ανακατεύοντας σε σωστές αναλογίες το φανταστικό, το ιστορικό, το ποιητικό και το συναισθηματικό στοιχείο. Το αποτέλεσμα είναι ένα μυθιστόρημα σαν παραμύθι… σαν ένα άγνωστο κεφάλαιο σε μια μεγαλειώδη περιπέτεια.

Βίντεο με τον συγγραφέα που μιλάει για το βιβλίο του:

Διαβάστε Επίσης  Νέος συλλογικός τόμος Intermediate Language Varieties: Koinai and regional standards in Europe με συνεπιμελήτρια την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του ΑΠΚΥ Σταυρούλα Τσιπλάκου

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!