Παθήματα Γονέων – Οι συναισθηματικές διαδρομές των γονιών καθώς τα παιδιά τους μεγαλώνουν

Από τη στιγμή που δύο ενήλικες γίνονται γονείς, ακούγεται συχνά πως ξεχνάνε τον εαυτό τους: Ζουν, δημιουργούν και εργάζονται πρωτίστως για να καλύψουν τις ανάγκες και τις επιθυμίες των παιδιών τους.
Όμως τι γίνεται με τις ανάγκες αυτές των γονέων, τους προβληματισμούς ή προβλήματα που προκύπτουν όταν οι δικές τους ψυχικές ανάγκες δεν φιλτράρονται σε σχέση με το καλό του παιδιού;

Στο βιβλίο αυτό οι συγγραφείς εστιάζουν την προσοχή τους στο τι γίνεται με τους γονείς κατά την περίοδο της ανάπτυξης των παιδιών τους. Πρόκειται όχι για μαθήματα αλλά για ανοιχτές συζητήσεις (παθήματα γονέων που συμμετείχαν σε τέσσερις συναντήσεις με ψυχολόγους – ψυχοθεραπευτές που δουλεύουν με γονείς και οικογένειες) πάνω σε ότι οι ίδιοι οι γονείς παθαίνουν καθώς φαντασιώνονται, περιμένουν, υποδέχονται και μεγαλώνουν τα παιδιά τους. Είναι μοναδικές και πολύτιμες “προσωπικές καταθέσεις” για την κατανόηση των “παθών” και διατρέχουν όλα τα αναπτυξιακά στάδια των παιδιών μέχρι την εφηβεία.

Μέσα από τέσσερα διαφορετικά ηλικιακά στάδια ανάπτυξης του παιδιού, από την βρεφική έως την εφηβική ηλικία, οι γονείς καλούνται να έρθουν αντιμέτωποι με τον εαυτό τους, να εξερευνήσουν τη δική τους ανάγκη και εμπειρία όταν ήταν παιδιά, τα δικά τους «παθήματα», τις σχέσεις τους με τους δικούς τους γονείς, έτσι ώστε να μπορέσουν να εξασφαλίσουν μία ουσιαστικότερη γονεϊκή σχέση με τα παιδιά τους αλλά κυρίως μία καλύτερη σχέση με τον εαυτό τους στον ρόλο του γονέα.

*Διαθέσιμο και στο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αρμός: www.armosbooks.gr

Παθήματα Γονέων

Οι συναισθηματικές διαδρομές των γονιών
καθώς τα παιδιά τους μεγαλώνουν

Γιώργος Κίσσας – Χριστίνα Μιχαλοπούλου

ISBN:978-960-527-786-4
Σελ. 208, τιμή: 13,00€

Παθήματα Γονέων - Οι συναισθηματικές διαδρομές των γονιών καθώς τα παιδιά τους μεγαλώνουν

Διαβάστε Επίσης  Νέος συλλογικός τόμος Intermediate Language Varieties: Koinai and regional standards in Europe με συνεπιμελήτρια την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του ΑΠΚΥ Σταυρούλα Τσιπλάκου

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!