Διεθνής Διάκριση / Παρουσίαση του Προγράμματος «Ψηφιακή Συμμαχία για τη Γυναικεία Απασχόληση»

Μια διεθνή τιμητική διάκριση φέρνει στην Ελλάδα η «Ψηφιακή Συμμαχία για τη Γυναικεία Απασχόληση» της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων στο πλαίσιο των βραβείων WITSA Global ICT Excellence Awards, μια διοργάνωση ψηφιακής αριστείας την οποία θέσπισε ο Παγκόσμιος Σύνδεσμος Τεχνολογίας και Υπηρεσιών Πληροφορικής.

Η βράβευση της «Ψηφιακής Συμμαχίας για τη Γυναικεία Απασχόληση» (αγγλικός τίτλος: “Women and Girls Go Digital”), στο πεδίο της «Ψηφιακής Ευκαιρίας» για το 2014, ανακοινώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2014, στο πλαίσιο του 19ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Πληροφορικής (WCIT 2014), που διοργανώθηκε στο Μεξικό, από τον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Τεχνολογίας και Υπηρεσιών Πληροφορικής.

Τα βραβεία WITSA Global ICT Excellence Awards απονέμονται κάθε δύο χρόνια σε φορείς και επιχειρήσεις που αξιοποιούν με πρωτοποριακό τρόπο τις ψηφιακές τεχνολογίες, αποφέροντας οφέλη στο δημόσιο τομέα και στον πολίτη, στον ιδιωτικό τομέα και ειδικά στον επιχειρηματικό χώρο, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες και συνθήκες για αειφόρο ανάπτυξη.

Η «Ψηφιακή Συμμαχία για τη Γυναικεία Απασχόληση», αποτελεί μια πολυμετοχική πρωτοβουλία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, η οποία εγκαινιάστηκε τον Απρίλιο 2014 με στόχο την ενθάρρυνση της απασχόλησης και επιχειρηματικότητας γυναικών σε τομείς νέων τεχνολογιών.

Όπως δήλωσε η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, κ. Βάσω Κόλλια:

“Με μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε για τη βράβευση από το θεσμό WITSA Global ICT Excellence Awards, της ελληνικής πρωτοβουλίας «Ψηφιακή Συμμαχία για τη Γυναικεία Απασχόληση», που συντονίζει η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων. Η διεθνής αυτή αναγνώριση ανοίγει καινούργιους δρόμους για τις γυναίκες και μάλιστα στον τόσο κρίσιμο για την ανάπτυξη, χώρο των νέων τεχνολογιών και της ψηφιακής οικονομίας. Ως Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση και δικαίωση, γιατί σημαντικοί φορείς από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, συνολικά 20 μέχρι στιγμής, μάς εμπιστεύθηκαν και πίστεψαν στη δύναμη της συνεργασίας. Η βράβευσή μας είναι μια αναγνώριση για την Ελλάδα, για εκείνα που μπορούμε να πετύχουμε όταν πολιτεία, αγορά και κοινωνία των πολιτών κινούμαστε συντονισμένα προς την ίδια κατεύθυνση. Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» απευθύνουμε στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), που στηρίζοντας σταθερά την καινοτομία στο πεδίο των νέων τεχνολογιών, υπέβαλε την υποψηφιότητά μας σε έναν πλέον έγκριτο θεσμό της παγκόσμιας ψηφιακής κοινότητας.”

Πρόσκληση στην παρουσίαση του Προγράμματος Δράσης της Πρωτοβουλίας «Ψιφιακή Συμμαχία για τη Γυναικεία Απασχόληση» στις 10 Νοεμβρίου 2014:

Πρόσκλησηisotita.gr

Διαβάστε Επίσης  Σχέδιο δράσης για την προώθηση της ισότητας των φύλων και της ενδυνάμωσης των γυναικών

Be the first to comment on "Διεθνής Διάκριση / Παρουσίαση του Προγράμματος «Ψηφιακή Συμμαχία για τη Γυναικεία Απασχόληση»"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!