Κοινωνική Ψυχολογία – Η στροφή στον λόγο, εκδόσεις Μεταίχμιο

Ο τόμος αυτός αποτελεί μια «πανοραμική» εισαγωγή στο ρεύμα της «στροφής στον λόγο» στην κοινωνική ψυχολογία. Τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια οι λογοαναλυτικές προσεγγίσεις έχουν συνεισφέρει στον θεωρητικό και μεθοδολογικό εμπλουτισμό, αλλά και στον κριτικό επαναπροσδιορισμό της κοινωνικής ψυχολογίας. Οι επιμελητές του τόμου ζήτησαν από πρωτεργάτες της θεωρητικής και μεθοδολογικής αυτής παράδοσης αλλά και από νεότερους ερευνητές να συμβάλουν με κείμενά τους στην ανάδειξη του νέου αυτού ρεύματος. Οι Charles Antaki, Michael Billig, Erica Burman, Félix Díaz, Nigel Edley, Derek Edwards, Kenneth Gergen, Mary Gergen, Rom Harré, Wendy Hollway, Nick Hopkins, Fathali Moghaddam, Ian Parker, Jonathan Potter και Steve Reicher παρουσιάζουν τις διακριτές τους θεωρητικές τοποθετήσεις, συχνά μέσα από αναλύσεις περιστάσεων και αποσπασμάτων λόγου. Τα κείμενα πλαισιώνονται από ένα εισαγωγικό κεφάλαιο των επιμελητών, έναν πρόλογο της Margaret Wetherell και μια συζήτηση/αποτίμηση της μελέτης του λόγου στην κοινωνική ψυχολογία από τον Kenneth Gergen. Βιβλίο χρήσιμο όχι μόνο σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές της ψυχολογίας και συναφών επιστημονικών κλάδων, αλλά και σε πιο ώριμους ερευνητές που επιθυμούν να εξοικειωθούν με τις εξελίξεις στον χώρο της κοινωνικής ψυχολογίας.

 

ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΖΑΤΖΗΣ, ΘΑΛΕΙΑ ΔΡΑΓΩΝΑ (επιμέλεια)

Κοινωνική Ψυχολογία
Η στροφή στον λόγο

Μετάφραση: Έφη Αυγήτα, Ανδρέας Τσονίδης

Σειρά: Κοινωνική Ψυχολογία
(ISBN: 978-960-501-162-8, σελίδες: 344, τιμή: 21 €, Σεπτέμβριος 2011)

Κοινωνική Ψυχολογία - Η στροφή στον λόγο, εκδόσεις Μεταίχμιο

Περισσότερα για το βιβλίο εδώ: metaixmio.gr

 

Ο Νίκος Μποζατζής είναι Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Η Θάλεια Δραγώνα είναι Καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί επίσης σε δική της επιμέλεια (από κοινού με την Άννα Φραγκουδάκη) το βιβλίο Πρόσθεση όχι αφαίρεση, πολλαπλασιασμός όχι διαίρεση (2008).

Διαβάστε Επίσης  Νέος συλλογικός τόμος Intermediate Language Varieties: Koinai and regional standards in Europe με συνεπιμελήτρια την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του ΑΠΚΥ Σταυρούλα Τσιπλάκου

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!