Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης Ενηλίκων στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Σε εξέλιξη βρίσκεται μία σειρά προγραμμάτων δια βίου μάθησης που διοργανώνει για ενηλίκους ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Η συμμετοχή δεν προϋποθέτει οικονομική επιβάρυνση. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους κατά περίπτωση, και μετά από ανοικτή πρόσκληση που απευθύνει ο Δήμος.

Συγκεκριμένα, από το Τμήμα Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού υλοποιούνται και προγραμματίζονται οι παρακάτω δράσεις:

ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
Μέσα στο Β’ εξάμηνο του 2014 συνεχίζονται τα προγράμματα στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, με τη δημιουργία 15 τμημάτων μέσα στο Νοέμβριο. Τα τμήματα αφορούν:

• Διδασκαλία βασικών γνώσεων της αγγλικής, γερμανικής και ιταλικής γλώσσας
• Διδασκαλία τούρκικης, ισπανικής και ρώσικης γλώσσας, με ορολογία που αφορά στον τομέα του τουρισμού
• Διδασκαλία ποντιακής διαλέκτου
• Επεξεργασία Κειμένου-Διαδίκτυο
• Δημιουργία Ιστοσελίδας
• Ηλεκτρονικά Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης – Social Media

Τα μαθήματα υλοποιούνται στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Θεσσαλονίκης στον αντίστοιχο Εθνικό και Περιφερειακό Σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας-Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.

Η έναρξη των προγραμμάτων θα πραγματοποιηθεί σταδιακά, από τις 19 Νοεμβρίου 2014.

ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Συνεχίζεται μέσα στο ακαδημαϊκό έτος 2014-15 το “Ανοικτό Πανεπιστήμιο” του Δήμου Θεσσαλονίκης, που λειτουργεί από το 1988, σε συνεργασία με την ακαδημαϊκή κοινότητα. Οι χειμερινοί κύκλοι διαλέξεων, τετράμηνης διάρκειας, που παραδίδονται στο Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι:
“Διατροφή: Επιστήμη, Πολιτισμός, Οικονομική Ανάπτυξη”, κάθε Δευτέρα 18:00-20:00 και
“Ζητήματα Ελληνικής Γλώσσας”, κάθε Τετάρτη 18:00-20:00.

Το Φεβρουάριο του 2015 θα ξεκινήσουν οι εαρινοί κύκλοι, μετά από ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος που θα ανακοινωθεί από το Δήμο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
Τα μαθήματα παραδίδουν οι εθελοντές καθηγητές της γερμανικής γλώσσας, Γεώργιος Κωστόπουλος, Peter Lupini και Ιωάννης Μπιλιώνης στο 41ο Δημοτικό Σχολείο, σε τρία τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο 2015.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
Πρόκειται για την τρίτη συνεχή διοργάνωση μαθημάτων ρώσικης γλώσσας για αρχάριους σε συνεργασία με τον όμιλο «Mouzenidis Group», που απευθύνεται σε δημότες ή κατοίκους του Δήμου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ασχολούνται άμεσα ή έμμεσα με τον τουρισμό ή πρόκειται να ασχοληθούν με αυτόν. Τα μαθήματα διεξάγονται στην Αίθουσα Νερού του Δημαρχείου (Οδός Βασ. Γεωργίου Α’1). Ο πρώτος κύκλος θα διαρκέσει έως τα μέσα Ιανουαρίου 2015, ενώ θα ακολουθήσει δεύτερος, από τον Ιανουάριο έως το Μάιο του 2015.

«ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ»
Τα μαθήματα διεξάγονται στο 41ο Δημοτικό Σχολείο από Ιστορικούς Καθηγητές Πανεπιστημίου, οι οποίοι συμμετέχουν εθελοντικά. Το τρέχον πρόγραμμα διαρκεί για 10 εβδομάδες, από Οκτώβριο έως και Δεκέμβριο, ενώ θα ακολουθήσει δεύτερος κύκλος από τον Ιανουάριο έως το Μάρτιο του 2015. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 15 πολίτες και ισάριθμοι εκπαιδευτικοί.

Δήμος Θεσσαλονίκης

Διαβάστε Επίσης  Κύρια πορίσματα της έρευνας σχετικά με την ιθαγένεια της ΕΕ και τη δημοκρατία

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!