Εγκαινιάστηκε η δεύτερη Κοινωνική Πολυκατοικία του Δήμου Αθηναίων

Εγκαινιάστηκε η δεύτερη Κοινωνική Πολυκατοικία του Δήμου ΑθηναίωνΟ Δήμος Αθηναίων, εγκαινίασε τη δεύτερη Κοινωνική Πολυκατοικία, στο Νέο Κόσμο, που θα φιλοξενήσει εννέα οικογένειες, που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς στέγη.

Το κτίριο, που ανήκει στον δήμο Αθηναίων, ανακατασκευάστηκε πλήρως, ως «Σπίτι Αισιοδοξίας» από την εταιρία Procter & Gamble, και επιπλώθηκε καταλλήλως, ώστε να είναι κατάλληλο για την υποδοχή των οικογενειών που θα στεγάσει. 

Η δεύτερη κοινωνική πολυκατοικία διαθέτει εννέα διαμερίσματα στα οποία θα φιλοξενηθούν ισάριθμες οικογένειες. Έχουν ήδη ενημερωθεί επτά οικογένειες, με παιδιά από βρεφική ηλικία έως δώδεκα ετών και προγραμματίζεται να μετακομίσουν πριν τα Χριστούγεννα στο νέο τους σπιτικό, ενώ άμεσα θα δρομολογηθεί και η πλήρωση των 2 άλλων διαμερισμάτων.

Το «Δίκτυο Κοινωνικής Κατοικίας» είναι ένα νέο πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων, με στόχο να προσφέρει βραχυπρόθεσμη φιλοξενία σε οικογένειες που είναι ή κινδυνεύουν να μείνουν άστεγες. Ταυτόχρονα, ο δήμος στηρίζει τις οικογένειες αυτές με δωρεάν οργανωμένες, ειδικευμένες και εξατομικευμένες υπηρεσίες, ώστε να ξεφύγουν από τον κύκλο του κοινωνικού τους αποκλεισμού και να επανενταχτούν στο κοινωνικό σύνολο το συντομότερο δυνατό. Η φιλοξενία παρέχεται αρχικά για έξι μήνες με δυνατότητα ανανέωσης για άλλους έξι. Το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει εδώ και έξι περίπου μήνες με τη δημιουργία, από το δήμο Αθηναίων, της πρώτης Κοινωνικής Πολυκατοικίας στην οδό Μπουμπουλίνας, πίσω από το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Η επιλογή των οικογενειών για τη νέα Κοινωνική Πολυκατοικία στο Νέο Κόσμο έχει ήδη ολοκληρωθεί από την αρμόδια διαπαραταξιακή επιτροπή του δήμου, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαδικασιών. Προτεραιότητα δίνεται σε οικογένειες με παιδιά, μονογονεϊκές οικογένειες, εγκύους και ηλικιωμένους, με γενικά και εισοδηματικά κριτήρια που έχουν θεσπιστεί από το δήμο Αθηναίων, ανεξαρτήτως ιθαγένειας.

Δήμος Αθηναίων

Διαβάστε Επίσης  Πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφικών ελέγχων στο Δήμο Αθηναίων

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!