Τα πιο επικίνδυνα συστήματα μεταφορών για τις γυναίκες των μεγαλουπόλεων

Τα πιο επικίνδυνα συστήματα μεταφορών για τις γυναίκες σε μεγάλες πόλειςΕλένη Τομπέα – Πρόσφατα, το Ίδρυμα Thomson Reuters δημοσίευσε δημοσκόπηση σχετικά με τις πιο επικίνδυνες πόλεις για τις γυναίκες όσον αφορά τις δημόσιες μεταφορές. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε 15 από τις μεγαλύτερες πρωτεύουσες του κόσμου και στη Νέα Υόρκη, την πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η δημοσίευση αυτής της δημοσκόπησης  προκάλεσε αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο, από το Λονδίνο – το οποίο κατατάσσεται χειρότερο από τη Νέα Υόρκη, το Πεκίνο και το Τόκιο – ως τη Μποκοτά της Κολομβίας, η οποία κατατάσσεται ως η λιγότερο ασφαλής στο σύνολο των πόλεων, με τις γυναίκες να φοβούνται να ταξιδέψουν όταν έχει πέσει το σκοτάδι.

Στην έρευνα συμμετείχαν γυναίκες από κάθε μία από τις 16 πόλεις, καθώς και εμπειρογνώμονες που επικεντρώθηκαν στα δικαιώματα των γυναικών, στην ισότητα των φύλων, στη πολεοδομία αλλά και στους αστικούς χώρους που είναι εύχρηστοι και φιλικοί ως προς το φύλο.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με μια μεγάλη βρετανική εταιρεία δημοσκοπήσεων, τη YouGov και τα αποτελέσματα της αναπροσαρμόστηκαν και μπήκαν σε κατάταξη από την ερευνητική ομάδα του StarMine, τμήμα της Thomson Reuters στο οποίο ερευνητές δημιουργούν αναλύσεις και ποσοτικά μοντέλα από μεγάλες ποσότητες δεδομένων.

01020304050607080910111213141516

bogota-01mexico-city-02mexico-city-03london-04kuala-lumpur-05bogota-06

 Πηγή: thomsonreuters.com

socialpolicy.gr

Κράτα το

Διαβάστε Επίσης  Ίση αμοιβή για ίση εργασία | Διεθνής Ημέρα Ισότητας των Αμοιβών

Be the first to comment on "Τα πιο επικίνδυνα συστήματα μεταφορών για τις γυναίκες των μεγαλουπόλεων"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!