Αύξηση της οικονομικής ανισότητας προβλέπει νέα έκθεση της Oxfam

Μια νέα έκθεση που δημοσιεύθηκε από τον Διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό Oxfam αναφέρει πως ο συνολικός πλούτος του πλουσιότερου 1% των ανθρώπων του κόσμου, θα ξεπεράσει τον πλούτο του 99% των υπόλοιπων ανθρώπων τον επόμενο χρόνο, εκτός αν αλλάξει η τρέχουσα τάση της αυξανόμενης ανισότητας. Αυτό σημαίνει ότι το πλουσιότερο 1% του κόσμου θα κατέχει περισσότερο παγκόσμιο πλούτο από ότι θα κατέχει το υπόλοιπο ποσοστό του κόσμου μαζί.

Η συγκεκριμένη αναφορά δείχνει ότι το πρόβλημα της ανισότητας οξύνεται, αντί να αμβλύνεται. Πρόσφατα, το 2009, το πλουσιότερο 1% κατείχε το 44% του παγκόσμιου πλούτου, σύμφωνα με έκθεση της Oxfam.

Η έκθεση δημοσιεύτηκε πριν από την πραγματοποίηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, ίσως την πιο σημαντική οικονομικά εστιασμένη διεθνής συνάντηση του έτους.  Ο εκτελεστικός διευθυντής της Oxfam, Winnie Byanyima είναι συμπρόεδρος του φόρουμ, γεγονός που ίσως να δείχνει ότι η ανισότητα θα αποτελέσει ένα μείζον θέμα της συνάντησης.

Στην πραγματικότητα, οι ανισότητες πλούτου είναι τόσο μεγάλες που τα πλουσιότερα 80 άτομα στον κόσμο, έχουν σήμερα στα χέρια τους περισσότερο πλούτο από ότι συνολικά ο μισός φτωχός πληθυσμός του κόσμου.

socialpolicy.grΠηγή: sftimes.co

Κράτα το

Κράτα το

Διαβάστε Επίσης  Χονγκ Κονγκ: Το Συμβούλιο εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία για τη νομοθεσία περί εθνικής ασφάλειας

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!