Παγκόσμιο αίτημα για την εξάλειψη της παιδικής δουλείας – Πρωτοβουλία “Choose to See”

5,5 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο χάνουν την παιδική τους ηλικία λόγω της δουλείας. Δέχονται σωματική και σεξουαλική κακοποίηση. Αναγκάζονται να εργάζονται σε οίκους ανοχής, ορυχεία, αλιευτικά σκάφη, ξενοδοχεία… Εργάζονται πίσω από κλειστές πόρτες, ως οικιακοί υπηρέτες. Πολλά γίνονται στρατιώτες, νύφες και έμποροι ναρκωτικών.

Η παιδική δουλεία βρίσκεται στο υψηλότερο ποσοστό όλων των εποχών. Κάθε μέρα, παιδιά από την ηλικία των πέντε ετών πωλούνται στη μαύρη αγορά σε τιμές χαμηλότερες από ό, τι τα βοοειδή….Όταν βρεθούν στα χέρια των αγοραστών, αναγκάζονται να εργάζονται έως και 20 ώρες την ημέρα. Τα κορίτσια, ιδιαίτερα, βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο, δεδομένου ότι είναι οι πλέον ευάλωτα στη σεξουαλική εκμετάλλευση, μία από τις πιο επικερδείς μορφές δουλείας.

Έχετε ποτέ σκεφτεί ότι τα μέρη των τηλεφώνων που χρησιμοποιείτε, τα παπούτσια που φοράτε, και το τσάι που πίνετε, θα μπορούσαν να έχουν παραχθεί από παιδιά δούλους; Η αμερικανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση συντάσσει ένα επίσημο κατάλογο με προϊόντα που πιστεύεται ότι είναι αποτέλεσμα παιδικής καταναγκαστικής εργασίας. Ο κατάλογος είναι εκτεταμένος και περιλαμβάνει 134 αντικείμενα από 73 χώρες, από καρύδες που συλλέγονται με τα χέρια στις Φιλιππίνες μέχρι τα διαμάντια που εξορύσσονται στην Αγκόλα. Συμπεριλαμβάνοντας τα στοιχεία που συλλέγονται από ΜΚΟ σε όλο τον κόσμο, η γκάμα των προϊόντων επεκτείνεται σημαντικά σε καλλυντικά, ψάρια και πολλές άλλες κατηγορίες. Σχεδόν τίποτα δεν είναι αμόλυντο.

 Choose to See

To Choose to see είναι μια νέα πρωτοβουλία για την καταπολέμηση της παιδικής δουλείας από τo Ίδρυμα Thomson Reuters. Ο δικτυακός τόπος choosetosee.org δίνει την ευκαιρία υπογραφής ενός παγκόσμιου αιτήματος για την εξάλειψη της παιδικής δουλείας, ώστε να περιληφθεί στη νέα ατζέντα Αναπτυξιακών Στόχων. Με την υποστήριξη του κάτοχου του Νόμπελ Ειρήνης Kailash Satyarthi και της εκστρατείας για τον τερματισμό της Παιδικής Δουλείας “End Child Slavery Week campaign” , το αίτημα θα παραδοθεί στα χέρια του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-Μουν.

Υπογράψτε εδώ

choosetosee.org

socialpolicy.gr

Κράτα το

Διαβάστε Επίσης  Η συμβολή των κοινωνικών φαρμακείων στα χρόνια της κρίσης

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!