Το 65% των παιδιών στις ΗΠΑ εξαρτώνται από την πρόνοια

Σχεδόν τα δύο τρίτα των παιδιών στην Αμερική ζουν σε νοικοκυριά που λαμβάνουν ενίσχυση από τουλάχιστον μία ομοσπονδιακή υπηρεσία, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας Census Bureau.

Το ποσοστό αυτό βασίζεται σε στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από συνεντεύξεις που διεξήχθησαν το φθινόπωρο του 2011, στο πλαίσιο της Έρευνας Εισοδήματος και Συμμετοχής σε Ομοσπονδιακά Προγράμματα του 2008 “Survey of Income and Program Participation (SIPP).”

Στα ομοσπονδιακά προγράμματα που έχουν πρόσβαση αυτά τα νοικοκυριά περιλαμβάνονται τα εξής: Medicaid – Κοινωνικό Πρόγραμμα Υγείας, το Εθνικό Πρόγραμμα Σίτισης Σχολείων -National School Lunch Program, το Πρόγραμμα Προσωρινής Βοήθειας σε Άπορες Οικογένειες – TANF, το Πρόγραμμα Supplemental Nutrition Assistance – που προσφέρει διατροφική βοήθεια σε εκατομμύρια άτομα με χαμηλό εισόδημα και οικογένειες και οικονομικά οφέλη σε κοινότητες, και το Ειδικό Συμπληρωματικό Πρόγραμμα Διατροφής για γυναίκες, βρέφη και παιδιά – WIC.

Από τα προγράμματα αυτά, εκείνο με τις περισσότερες συμμετοχές  ήταν το Εθνικό Πρόγραμμα Σίτισης στα Σχολεία (National School Lunch Program), με την εγγραφή 35 εκατομμυρίων παιδιών. Στη δεύτερη θέση ήταν το Κοινωνικό Πρόγραμμα Υγείας (Medicaid), με 26,4 εκατομμύρια συμμετέχοντες, ακολουθούμενο από το Πρόγραμμα Διατροφικής Βοήθειας (Supplemental Nutrition Assistance) με 17,3 εκατομμύρια συμμετοχές, το WIC (Ειδικό Συμπληρωματικό Πρόγραμμα Διατροφής για γυναίκες, βρέφη και παιδιά) με 6,4 εκατομμύρια συμμετέχοντες και τέλος το TANF (πρόγραμμα προσωρινής βοήθειας σε άπορες οικογένειες) με 2,3 εκατομμύρια συμμετοχές.

Εξετάζοντας τα στοιχεία, ανάλογα με τους διάφορους παράγοντες, όπως είναι η ιθαγένεια και η δομή της οικογένειας, διαφαίνονται ορισμένα δεδομένα.  Για παράδειγμα, το ποσοστό της φτώχειας ήταν πολύ υψηλότερο σε νοικοκυριά μονογονεϊκών οικογενειών. Στην πραγματικότητα, το ποσοστό της παιδικής φτώχειας στα Αμερικανικά νοικοκυριά μονογονεϊκών οικογενειών ήταν μεγαλύτερο από 40%. Σε οικογένειες όπου υπάρχουν δύο άγαμοι γονείς, το ποσοστό της φτώχειας ήταν 37,3% και στα νοικοκυριά με παντρεμένους γονείς, το ποσοστό της παιδικής φτώχειας ήταν 14%.

Σχεδόν το 73% των παιδιών με τουλάχιστον ένα γονέα που έχει γεννηθεί σε άλλη χώρα,  ζουν σε νοικοκυριά με παντρεμένους γονείς,  σε σύγκριση με μόνο 59,8% των παιδιών που ζουν με γονείς που και οι δύο γεννήθηκαν στις ΗΠΑ.

Ο αριθμός των παιδιών που χρειάζονται ομοσπονδιακή βοήθεια έχει αυξηθεί σταθερά κατά την τελευταία δεκαετία. Το 2003, μόνο το 56% των παιδιών στη Αμερική ζούσαν σε νοικοκυριά που λαμβάνουν ενίσχυση από τις προαναφερόμενες υπηρεσίες. Μέχρι το 2011, ο αριθμός αυτός είχε αυξηθεί στο 65%- μια αύξηση της τάξης του 9%  σε λιγότερο από μια δεκαετία.

socialpolicy.gr

Κράτα το

Διαβάστε Επίσης  Διεθνής Ημέρα Οικογένειας 2020: Οικογένειες σε Ανάπτυξη | Διακήρυξη της Κοπεγχάγης και Πεκίνο +25

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!