Τρίτη θερμαινόμενη αίθουσα στο δήμο Αθηναίων για τους άστεγους

άστεγοι-Ελλάδα-ΑθήναΣυνεχίζονται τα έκτακτα μέτρα του δήμου Αθηναίων για την προστασία των αστέγων από το ψύχος, με συνεχείς επιτόπιες παρεμβάσεις στους δρόμους, από ειδικά κλιμάκια, καθώς και με ανοιχτούς θερμαινόμενους χώρους. 

Λόγω της παρατεινόμενης κακοκαιρίας και των χαμηλών θερμοκρασιών και τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα, από σήμερα Δευτέρα 5 Ιανουαρίου διατίθεται ένας ακόμη χώρος φιλοξενίας, ο τρίτος θερμαινόμενος, προκειμένου να βρουν καταφύγιο οι άστεγοι πολίτες.

Έτσι, εκτός από τις δύο θερμαινόμενες αίθουσες που λειτουργούν στα γραφεία της δημοτικής κοινότητας στον Κολωνό (210-5157553) και στη Λέσχη Φιλίας στην Γκράβα, άνοιξε και τρίτη αίθουσα στη Λέσχη Φιλίας του Αγίου Παύλου, (Μαμούρη 22 κ Δύμης, Σταθμός Λαρίσσης, 210 – 8223946) δυναμικότητας έως και 20 ατόμων.

Παράλληλα, ομάδες ειδικών από την Κοινωνική Υπηρεσία και το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων, συγκροτώντας κλιμάκια, συνεχίζουν τις επιτόπιες παρεμβάσεις και σε συνεργασία με 16 φορείς, εθελοντικές ομάδες και εξειδικευμένες μη κυβερνητικές οργανώσεις, εφοδιάζουν τους αστέγους με κουβέρτες, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και τους ενημερώνουν για τους διαθέσιμους θερμαινόμενους χώρους.

Στις θερμαινόμενες αίθουσες του δήμου Αθηναίων για τη φιλοξενία αστέγων προσφέρονται γεύματα, ενώ μέλη των Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου παρέχουν ψυχολογική στήριξη.

Όλη τη διάρκεια του 24ώρου λειτουργεί η ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας του δήμου Αθηναίων, ο τετραψήφιος 1595, για περιπτώσεις επειγόντων περιστατικών.

socialpolicy.gr

Διαβάστε Επίσης  #mazistosxoleio | Μαζί, τους εξασφαλίζουμε τα απαραίτητα για τη σχολική χρονιά με ένα κλικ!

Be the first to comment on "Τρίτη θερμαινόμενη αίθουσα στο δήμο Αθηναίων για τους άστεγους"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!