Η Παγκόσμια Έκθεση 2014 του Human Rights Watch

Η Παγκόσμια Έκθεση του Human Rights Watch για το 2014 είναι η 24η ετήσια εξέταση των πρακτικών για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε όλο τον κόσμο. Η έκθεση συνοψίζει τα βασικά θέματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα σε περισσότερες από 90 χώρες και περιοχές σε ολόκληρο τον κόσμο, με βάση γεγονότα που πραγματοποιήθηκαν έως και το Νοέμβριο του 2013.

Εξετάζοντας τα γεγονότα του 2013, ο εκτελεστικός διευθυντής Kenneth Roth τονίζει τη σφαγή των αμάχων στη Συρία, απέναντι σε μια αδύναμη διεθνή ανταπόκριση, την «καταχρηστική πλειοψηφία» μεταξύ των κυβερνήσεων που δεσμεύονται για Δημοκρατία, αλλά στην πραγματικότητα χρησιμοποιούν τις προτιμήσεις της πραγματικής ή υποτιθέμενης πλειοψηφίας για να περιορίσουν τις διαφωνίες και να καταστείλουν τις μειονότητες, και τις νέες αποκαλύψεις στις Ηνωμένες Πολιτείες αναφορικά με τη χρήση και επέκταση πρακτικών παρακολούθησης και στοχευμένων δολοφονιών μέσω μη-επανδρωμένων αεροσκαφών (drones).

Η Παγκόσμια Έκθεση “αντικατοπτρίζει” την εκτεταμένη ερευνητική εργασία που ανέλαβε το προσωπικό του Human Rights Watch το έτος 2013, σε στενή συνεργασία με ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Εν μέσω της οικονομικής κρίσης και των μέτρων λιτότητας σε πολλά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι διακρίσεις, ο ρατσισμός και η ομοφοβία παρέμειναν σοβαρά προβλήματα στα κράτη-μέλη. Ιδιαίτερα περιθωριοποιοιημένοι είναι οι Ρόμα, οι μετανάστες και οι αιτούντες άσυλο.

Το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναγνώρισε για πρώτη φορά ότι πρέπει να πραγματοποιηθούν περισσότερες ενέργειες προκειμένου να εξασφαλιστεί πως οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο εσωτερικό των συνόρων της Ε.Ε αντιμετωπίζονται επαρκώς, με έναν πολιτικό διάλογο που επικεντρώθηκε στη βελτίωση των αποφάσεων σε σχέση με κρίσεις που αφορούν το κράτος δικαίου. Εν τω μεταξύ, οι καταχρηστικές πρακτικές  συνεχίζουν σε ολόκληρη την ΕΕ χωρίς επαρκή μέτρα προστασίας από τα θεσμικά όργανα της Ένωσης και τα κράτη-μέλη.

*Αναφορά της έκθεσης για την Ελλάδα

Human’s Rights Watch World Report 2014 (events of 2013)

Πηγή: hrw.org

socialpolicy.gr

Κράτα το

Διαβάστε Επίσης  Οδηγία 2000/43/ΕΚ του Συμβουλίου, της 29ης Ιουνίου 2000, περί εφαρμογής της αρχής της ίσης μεταχείρισης προσώπων ασχέτως φυλετικής ή εθνοτικής τους καταγωγής

There is one comment

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!