Η «σχεδία» της γονικής αγάπης

Στη «σχεδία» Μαρτίου (τεύχος #24), που κυκλοφορεί από αυτή την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου στους δρόμους της πόλης, υπάρχει εκτενές ρεπορτάζ με τον τίτλο «Το δικαίωμα στη γονική αγάπη». Έχει δικαίωμα ένα παιδί χωρισμένων γονιών να μεγαλώνει ταυτόχρονα και με τους δύο γονείς; Στην Ελλάδα όχι, αφού η χώρα μας είναι ανάμεσα στις ελάχιστες όπου η έννοια «μαζί για το παιδί» σταματά μετά το διαζύγιο.

Ένα πρόγραμμα Τέχνης δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς κρατούμενους σε όλη την Ευρώπη να χτίσουν μια «γέφυρα» επικοινωνίας με τον έξω κόσμο. Στην Ελλάδα ήδη εφαρμόζεται στις φυλακές Αυλώνα και Θήβας με ξεχωριστά αποτελέσματα. Τίτλος ρεπορτάζ «Υπερβαίνοντας τα τείχη».

Έχουν περάσει ήδη τέσσερα χρόνια από το πυρηνικό ατύχημα της Φουκουσίμα και σχεδόν 30 από την έκρηξη στον πυρηνικό αντιδραστήρα του Τσέρνομπιλ κι όμως οι τοξικές συνέπειες εξακολουθούν να δηλητηριάζουν τις ζωές μας. Περισσότερα στα «Πυρηνικά Μανιτάρια» της «σχεδίας» Μαρτίου.

Ο βραβευμένος κινηματογραφιστής Γιώργος Αυγερόπουλος μιλά για το νέο του ντοκιμαντέρ «Agora» και μας καλεί όλους να κοιτάξουμε κατάματα την σημερινή πραγματικότητα.

Ο Μπίλι Άιντολ (Billy Idol),  θυμάται την επανάσταση που έφερε στο τότε περιθωριοποιημένο είδος μουσικής της πανκ, που άνοιξε δρόμους, αλλά –όπως λέει στη συνέντευξη που παραχώρησε- δεν κατάφερε να ανακόψει τον δρόμο της Μάργκαρετ Θάτσερ προς την εξουσία και να προκαλέσει την ζημιά που ήθελε και ο ίδιος στο πολιτικό κατεστημένο.

Στη «Γιορτή της Αλληλεγγύης» που έστησε η «σχεδία» το Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου, με αφορμή τη Διεθνή Εβδομάδα Πωλητών περιοδικών δρόμου, συμμετείχαν χιλιάδες συμπολίτες μας, ο καθένας με το δικό του τρόπο. Κάποιοι εξ αυτών, αναγνώστες και φίλοι, από το χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών φόρεσαν το γιλέκο για μια ώρα και γνωρίστηκαν με τη ζωή στο «πόστο». Πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ.

Αυτά και άλλα πολλά, στο τεύχος #24 της «σχεδίας» (Μάρτιος 2015).

Υπενθυμίζεται ότι η «σχεδία», όπως συμβαίνει με όλα τα περιοδικά δρόμου του πλανήτη, δεν πωλείται στα συνήθη σημεία διάθεσης Τύπου (περίπτερα κ.λπ.). Πωλείται αποκλειστικά και μόνο στους δρόμους της πόλης από διαπιστευμένους πωλητές. Οι πωλητές αυτοί προέρχονται από ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες: Άστεγοι, άνεργοι και γενικώς άνθρωποι που αποδεδειγμένα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Είναι άνθρωποι που βιώνουν με τον πιο σκληρό τρόπο τις συνέπειες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που μαστίζει την ελληνική γη. Από την τιμή πώλησης του περιοδικού (3,00 ευρώ), το 50% (δηλαδή το 1,50€) πηγαίνει απευθείας στον ίδιο τον πωλητή.

«122 εφημερίδες δρόμου, 41 χώρες, 5 ήπειροι, 14.000 άστεγοι πωλητές, 6.000.000 αναγνώστες, 1 φωνή ενωμένη ενάντια στη φτώχεια» είναι το σύνθημα του Διεθνούς Δικτύου Εφημερίδων του Δρόμου (International Network of Street Papers – INSP, www.street-papers.org).

ΥΓ.: Να θυμάστε ότι οι πωλητές της «σχεδίας» δίνουν και απόδειξη. Σας παρακαλούμε θερμώς, να μην ξεχνάτε να την παίρνετε!

Για περισσότερες πληροφορίες:

Περιοδικό Δρόμου “σχεδία”
Φράγκων 24, 546 25 Θεσσαλονίκη
Φαβιέρου 24-26, 104 38 Αθήνα
Τ: 2313 013605, 213 0231220
www.shedia.gr
info@shedia.gr
f: shedia.streetaper
tw: _shedia

Κράτα το

Κράτα το

Διαβάστε Επίσης  Κινδυνεύει με απέλαση μαροκινή τρανς γυναίκα μετά από απόρριψη αιτήματος ασύλου

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!