Έναρξη υλοποίησης 20 προγραμμάτων κατάρτισης – Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής

Ανακοίνωση

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής  (ΚΕΚ/ ΚΨΥ), Κέντρο Δια βίου Μάθηση Τύπου 2 (ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ2), στο ‘‘Πρόγραμμα «ΔΑΦΝΗ»: Αναβάθμιση και Πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων των Φροντιστών ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας, ασθενών με άνοια και ενηλίκων [383621], στο πλαίσιο  του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο ΕΚΤ) και το Ελληνική Δημόσιο, ΕΣΠΑ 2007-2013, πρόκειται στα πλαίσια της Πράξης «ΔΑΦΝΗ» να υλοποιήσει το Υποέργο [3] με τίτλο ‘‘Υλοποίηση εξειδικευμένων προγραμμάτων κατάρτισης Επιμελητών Προσωπικής Φροντίδας Ψυχικής Υγείας, ασθενών με άνοια και ενήλικων ατόμων του φάσματος του αυτισμού στις περιφέρειες στόχου Σταδιακής Εξόδου’’

Το ΚΕΚ/ΚΨΥ ανακοινώνει την έναρξη υλοποίησης 20 προγραμμάτων κατάρτισης

στις περιφέρειες σταδιακής  εξόδου:

  • Αττική: 12 Προγράμματα κατάρτισης
  • Κ. Μακεδονία: 4 Προγράμματα κατάρτισης
  • Δ. Μακεδονία: 4 Προγράμματας κατάτισης

Η αριθμητική διάρθρωση, στις περιφέρειες στόχου, είναι ενδεικτική και αποτυπώνει το σχεδιασμό του παρόντος υποέργου,ο οποίος κατά την υλοποίηση δύναται να διαφοροποιηθεί ανάλογα με την αριθμό των αιτηθέντων δυνητικά ωφελούμενων για κατάρτιση                             

Εκτιμώμενο Διάστημα Υλοποίησης  Απρίλιος έως και Ιούλιος του  2015

Τα προγράμματα θα πραγματοποιηθούν στην Κεντρική δομή στο παράρτημα του ΚΕΚ/ΚΨΥ στη Θεσσαλονίκη καθώς και σε συνεργαζόμενες πιστοποιημένες Δομές , όπου κρίνεται σκόπιμο.

Στα συγκεκριμένα προγράμματα, θα λάβουν μέρος εργαζόμενοι ή/και άνεργοι όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων,με σχετική επαγγελματική εμπειρία ή και εξειδίκευση στη κατ’ οικον φροντίδα ασθενών με άνοια και ενήλικων ατόμων του φάσματος του αυτισμού.

Οι υποψήφιοι προς κατάρτιση, οι οποίοι αρχικά επιλέγονται,  μετά από υποβολή αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, και βιογραφικού σημειώματος  Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων την 27/03/2015 (με την επιφύλαξη της τελικής επιλογής, με την  προσκόμιση και των λοιπών δικαιολογητικών, έως και τη λήξη της ως άνω προθεσμίας. Το σύνολο των εντύπων της πρόσκλησης έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΚΕΚ/ΚΨΥ στη διεύθυνση  www.kek-cmh.gr). 

Προβλέπεται η καταβολή εκπαιδευτικού επιδόματος  ύψους  6€ μικτά ανά ώρα εκπαίδευσης.

Οι καταρτιζόμενοι που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς θα λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης, αλλά και το δικαίωμα για την Πιστοποίηση των Γνώσεων και Δεξιοτήτων τους ώστε να μπορούν να εγγραφούν στο Νέο Μητρώο ΕΠΦ Ψυχικής Υγείας.

To έργο αποσκοπεί στην αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων του ανθρωπίνου δυναμικού που απασχολείται στην κατ΄ οίκον φροντίδα ψυχικά ασθενών, ασθενών με άνοια και ατόμων του φάσματος του αυτισμού.Πιστοποίηση Γνώσεων – Δεξιοτήτων – Ικανοτήτων και δημιουργία Μητρώου ΕΠΦ Ψυχικής Υγείας.

                                                ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΚ/ΚΨΥ

Κράτα το

Διαβάστε Επίσης  Έρευνα διερεύνησης των επιπτώσεων της καραντίνας του COVID-19 στα επίπεδα στρες στους επαγγελματίες πρώτης γραμμής. Ανίχνευση τάσεων συσχέτισης στρες και κατάχρησης αλκοόλ/καπνού

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!