Η Ώρα της Γης 2015

Έξι στους δέκα πολίτες είναι δυσαρεστημένοι από την ποιότητα ζωής στις μεγάλες πόλεις της χώρας, όπως προκύπτει από έρευνα της Public Issue για λογαριασμό του WWF Ελλάς. Μέσα από την παγκόσμια εκστρατεία «Ώρα της Γης», σήμερα Σάββατο 28 Μαρτίου στις 20:30, η περιβαλλοντική οργάνωση WWF καλεί να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα WWF – Καλύτερη Ζωή.

Η Ώρα της Γης μας δίνει την αφορμή να ανακαλύψουμε έναν διαφορετικό τρόπο ζωής μέσα από τη συμμετοχή μας στη WWF – Καλύτερη Ζωή. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αποκλειστικός δωρητής του οποίου είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μας φέρνει κοντά και μας προτρέπει σε μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές τόσο για εμάς όσο και για τον πλανήτη.

kz-graphΑλλαγές που αποδεικνύονται παραπάνω από απαραίτητες, σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα της Public Issue, αφού το 60% των ερωτηθέντων από τα πέντε μεγαλύτερα αστικά κέντρα δηλώνει δυσαρεστημένο από τη ζωή στην πόλη. Πιο συγκεκριμένα, οι πολίτες εντοπίζουν την ηχορύπανση (66%) και την ατμοσφαιρική ρύπανση (65%) ως τα δύο σημαντικότερα προβλήματα, ενώ το 61% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι δεν έχει ικανοποιητικούς χώρους πρασίνου και πάρκα στην πόλη του. Αντίστοιχο είναι και το ποσοστό (62%) αυτών που θεωρούν ότι η πόλη τους αναπτύσσεται και κτίζεται χωρίς σχέδιο ή οργάνωση. Η πλέον δυσαρεστημένη ηλικιακή ομάδα πολιτών είναι οι άνθρωποι μεταξύ 35 και 64 ετών.

Στη φετινή Ώρα της Γης, το WWF Ελλάς έχει προσκαλέσει όλους τους δήμους της χώρας να σβήσουν σημαντικά μνημεία και τοπόσημα της πόλης τους, καθώς και να ενημερώσουν τους δημότες τους για το πρόγραμμα WWF – Καλύτερη Ζωή και τα οφέλη της συμμετοχής τους σε αυτό, μέσα από την ιστοσελίδα.

Τι είναι η Ώρα της Γης: Παγκόσμια κινητοποίηση για το κλίμα και το αποτύπωμα του ανθρώπου στον πλανήτη. Γιατί σβήνουμε τα φώτα; Μια συμβολική κίνηση για να δείξουμε τη δύναμη του καθενός μας να βάλει το δικό του λιθαράκι κάνοντας αλλαγές στη ζωή του. Ταυτόχρονα, περνάμε ένα παγκόσμιο μήνυμα στους ηγέτες του κόσμου: πάρτε γενναίες αποφάσεις για το μέλλον μας.

Η Έρευνα Της Public Issue

wwf.gr

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Διαβάστε Επίσης  Science Flash For You: Εργαλείο επικοινωνίας για επιστημονικά θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!