Ξεκινά η λειτουργία Κοινωνικού Φαρμακείου στο Δήμου Ζωγράφου

Το Κοινωνικό Φαρμακείο είναι η νέα κοινωνική δομή, που ξεκινά να λειτουργεί τις επόμενες ημέρες στο Δήμο Ζωγράφου, στο πλαίσιο της διεύρυνσης και της αναβάθμισης των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες, οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες του πληθυσμού.

Οι ωφελούμενοι του Κοινωνικού Φαρμακείου θα είναι δημότες του Ζωγράφου και θα εφοδιαστούν με σχετική κάρτα από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, εφόσον πληρούν τα κριτήρια που έχουν τεθεί. Από την προεργασία που έγινε μέχρι τώρα, έχουν συγκεντρωθεί σημαντικές ποσότητες φαρμάκων, ενώ η τροφοδοσία θα συνεχιστεί μέσω του δικτύου των φαρμακοποιών του Δήμου, που ενισχύουν αυτή την κοινωνική δομή, καθώς επίσης από δωρεές πολιτών και από τη συλλογή φαρμάκων σε ειδικές εκδηλώσεις που θα γίνουν για το σκοπό αυτό.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο στεγάζεται στο Παλαιό Δημαρχείο, στην οδό Ι. Θεολόγου 22, όπου πρόκειται να συστεγαστούν μελλοντικά όλες οι κοινωνικές δομές του Δήμου Ζωγράφου, ώστε να διευκολυνθεί η ολιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών.

Η λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου στηρίζεται σε εθελοντική βάση και θα είναι καθημερινή, σε ώρες που θα ανακοινωθούν από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, ενώ τα φάρμακα θα χορηγούνται αποκλειστικά με ιατρική συνταγή.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Φαρμακείου, θα απευθύνονται στο Γραφείο  Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας :  Γ. Ζωγράφου 7,  2ο όροφος ( τηλ. 2107715510), κατά τις εργάσιμες ημέρες Τρίτη μέχρι Πέμπτη και κατά τις ώρες από 11.00 μέχρι 2.00μ.μ. έως 31-3-2015, και θα υποβάλουν αίτηση προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά :

 • Αίτηση (παρέχεται από την υπηρεσία μας)
 • Αντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή Ειδικό δελτίο Ταυτότητας ομογενούς και άδεια διαμονής
 • Φωτοτυπία λογαριασμού Δ.Ε.Η. ή ΟΤΕ ή ΕΥΔΑΠ ή μισθωτήριο συμβόλαιο μέσω του οποίου θα βεβαιώνει τη διεύθυνση της κατοικίας
 • Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης πρόσφατο εντός 5μήνου (και αυτεπάγγελτα από την υπηρεσία)
 • Σε περίπτωση αναπηρίας αντίγραφο της βεβαίωσης της επιτροπής που αναγράφει το ποσοστό αναπηρίας
 • Ιατρική Γνωμάτευση- Ιατρική συνταγή
 • Φωτοτυπία ληγμένου βιβλιαρίου υγείας ή βιβλιαρίου υγείας εν ισχύ
 • Βεβαίωση από τα ασφαλιστικά ταμεία ότι δεν είναι ασφαλισμένοι, αν δεν είναι ηλεκτρονικά δυνατόν
 • Αντίγραφο της τελευταίας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1) και του εκκαθαριστικού σημειώματος φυσικών προσώπων και σε περίπτωση μη υπάρξεως αυτών βεβαίωση περί μη υποχρέωσης υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος από την οικεία Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.)
 • Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας σε ισχύ
 • ΑΜΚΑ

-Όταν όλη η οικογένεια αιτείται φαρμακευτική κάλυψη τότε απαιτούνται δικαιολογητικά για όλα τα μέλη της οικογένειας.
-Εάν είναι σύζυγοι σε διάσταση θα προσκομίζουν Υπεύθυνη Δήλωση θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από ΚΕΠ.
-Οι ήδη εγκεκριμένοι  δικαιούχοι των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Ζωγράφου δεν χρειάζεται να υποβάλλουν δικαιολογητικά (Ε1, εκκαθαριστικό) όταν υπάρχουν στην υπηρεσία.

Δήμος Ζωγράφου

Κράτα το

Διαβάστε Επίσης  «Στάσου πλάι μου» : Εκδηλώσεις του ΚΕΘΕΑ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!