Παγκόσμια Εβδομάδα Ψηφιακού Βιβλίου – Infographic: Φύλο & Ανάγνωση – Ebook Market

Ένα νέο infographic από τη Goodreads ρίχνει μια πιο προσεκτική ματιά στις προτιμήσεις των γυναικών και των ανδρών αναγνωστών.

Τι προτιμούν οι άνδρες και οι γυναίκες όταν πρόκειται για βιβλία; Διαβάζουν οι αναγνώστες συγγραφείς του ιδίου φύλου; Τι σκέφτονται για τα βιβλία που γράφτηκαν από συγγραφείς του αντίθετου φύλου;

Για να συγκεντρωθούν δεδομένα για το infographic, η ομάδα του Goodreads εξέτασε ένα δείγμα 40.000 ενεργών μελών στην ιστοσελίδα – 20.000 από τα οποία ήταν γυναίκες και 20.000 άνδρες.

Infographic Φύλο & ΑνάγνωσηΜε αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Ψηφιακού Βιβλίου*, παραθέτουμε ένα μικρό κατάλογο με ιστότοπους  όπου μπορείτε να κατεβάσετε ξενόγλωσσο υλικό για το e-book reader σας.

University of Virginia Library

Kobo e-books

E-books.com

Mobileread.com

Ultima Books

Sharing Books.com Children’s books

feedbooks.com

zinio.com

Project Gutenberg

smashwords

*Με το σύνθημα «Διάβασε ένα ebook» διοργανώνονται παγκοσμίως ποικίλες εκδηλώσεις για την ηλεκτρονική ανάγνωση, με έναρξη την πρώτη Κυριακή του Μαρτίου (1 – 7 Μαρτίου το 2015).

Η πρωτοβουλία ανήκει στην Καναδή συγγραφέα και γραφίστρια Ρίτα Τόους. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να υπάρξει ενημέρωση για τα ψηφιακά βιβλία (ebook) και την απόλαυση της ψηφιακής ανάγνωσης. Ψηφιακό ή Ηλεκτρονικό βιβλίο (e-book) είναι ένα βιβλίο σε ψηφιακή μορφή, που εκδίδεται με σκοπό την ανάγνωσή του σε ηλεκτρονικό αναγνώστη (e-reader), υπολογιστή ή άλλη ηλεκτρονική συσκευή.(Πηγή: http://www.sansimera.gr/)

**Σχετικό άρθρο: E-books: Από την τυπογραφία στα ηλεκτρονικά βιβλία

socialpolicy.gr

Κράτα το

Διαβάστε Επίσης  ‘Ισχύς Νόμου’: Jacques Derrida

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!