Πρόγραμμα “Πολίτες ενάντια στην κατάθλιψη” στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Ελλάδα-Η-χώρα-της-κατάθλιψης-και-του-άγχους-300x225Μετά από πρόσκληση της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου Αττικής και των φορέων υλοποίησης του Προγράμματος «Πολίτες ενάντια στην κατάθλιψη» πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015 στα γραφεία της Διεύθυνσης ευρεία συνάντηση φορέων. Σκοπός της ήταν η προώθηση της δικτύωσης και της συνεργασίας των τοπικών φορέων στα θέματα της ψυχικής υγείας.

Η κ. Α. Μενεδιάτου, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διαταραχών Διάθεσης «ΜΑΖΙ» και ο κ. Π. Χονδρός, πρόεδρος της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ) παρουσίασαν το πρόγραμμα «Πολίτες ενάντια στην κατάθλιψη» που έχει ως σκοπό την προώθηση της έννοιας της αυτοβοήθειας για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης. Η περιοχή του Ηρακλείου Αττικής αποτελεί μία από τις περιοχές δράσης του προγράμματος όπου από τον Απρίλιο του 2015 θα υλοποιηθούν δωρεάν ομάδες ψυχοθεραπείας για την κατάθλιψη και θα εκπαιδευτούν άνθρωποι που έχουν βιώσει την εν λόγω ψυχική διαταραχή, ώστε οι ίδιοι να συντονίσουν ομάδες αυτοβοήθειας.

Οι φορείς που υλοποιούν το πρόγραμμα είναι η ΕΠΑΨΥ, το ΜΑΖΙ και το Ψυχιατρικό Κέντρο Salten (Νορβηγία), μέσω χρηματοδότησης . Η δράση υποστηρίζεται από το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.Το έργο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Ευρύτερος στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Διαβάστε Επίσης  Κοινοτική Ψυχιατρική: εργασία σε δομές και υπηρεσίες ψυχικής υγείας στην κοινότητα

Be the first to comment on "Πρόγραμμα “Πολίτες ενάντια στην κατάθλιψη” στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!