43 κομμάτια κλασικής μουσικής από τον Φρίντριχ Νίτσε

Ο Νίτσε θεωρούσε το δημιουργικό έργο των καλλιτεχνών, συγγραφέων και μουσικών υψίστης σημασίας. Ήταν και ο ίδιος  καλλιτέχνης: «πριν ο ίδιος εμπλακεί πλήρως ως φιλόσοφος, είχε ήδη δημιουργήσει ένα σημαντικό έργο ως ποιητής και συνθέτης,” αναφέρει η Albany Records.

Το 1887, τρία χρόνια πριν από το θάνατό του, ο Νίτσε σε επιστολή του έγραφε : “Δεν έχει υπάρξει ποτέ φιλόσοφος, ο οποίος να είναι ουσιαστικά μουσικός σε τέτοιο βαθμό όπως εγώ”, αν και παραδέχτηκε επίσης ότι θα μπορούσε να είναι ένας μη-επιτυχημένος μουσικός. Σε κάθε περίπτωση, ήλπιζε ότι τουλάχιστον κάποιες από τις συνθέσεις του θα γίνονταν γνωστές και θα ακούγονται σαν συμπληρωματικές στο φιλοσοφικό του έργο.

νίτσε-το-πνεύμα-της-επιστήμης

Μπορείτε να ακούσετε τις περισσότερες από τις μουσικές συνθέσεις του Νίτσε στο παρακάτω playlist. Εκτελούνται από καναδούς μουσικούς: τον Lauretta Altman, Wolfgang Bottenberg  και the Montreal Orpheus Singers, με τη μουσική να κυμαίνεται από εύθυμη σε στοχαστική, από ρομαντική σε πένθιμη και ορισμένες συνθέσεις του προφανώς να προέρχονται από τα προτεσταντικά υμνολόγια με τα οποία μεγάλωσε, ως γιος Λουθηρανού ιερέα.

Ο Νίτσε συνέθετε μουσική καθόλη τη διάρκεια της ζωής του-από το 1854, όταν ήταν μόνο δέκα, έως το 1887.

Πηγή: openculture.com

socialpolicy.gr

Κράτα το

Κράτα το

Be the first to comment on "43 κομμάτια κλασικής μουσικής από τον Φρίντριχ Νίτσε"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!