Διεθνές Συνέδριο: “Migration Management” and International Organizations in the 20th Century 23-25 Απριλίου

To Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Κοινωνικές Διακρίσεις, Μετανάστευση και Ιδιότητα του Πολίτη» του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, διοργανώνουν Διεθνές Συνέδριο με θέμα: “Migration Management” and International Organizations in the 20th Century.

Στο Συνέδριο, στο οποίο θα λάβουν μέρος 41 ιστορικοί, κοινωνικοί και πολιτικοί επιστήμονες από όλον τον κόσμο, θα διερευνηθούν η ανάδυση και εξέλιξη της ιδέας της «διαχείρισης της μετανάστευσης», οι χρήσεις της στο παρελθόν και οι παράγοντες που την καθιστούν δημοφιλή σήμερα, οι διεθνείς πολιτικές, πρακτικές και αφηγήσεις που αναπτύχθηκαν προκειμένου να ρυθμιστεί η ανθρώπινη κινητικότητα και η ιστορία των διεθνών οργανισμών που διαδραμάτισαν ρόλο στις αναγκαστικές και εθελούσιες μετακινήσεις κατά τον 20ό αιώνα.

Το συνέδριο εντάσσεται στο πλαίσιο του Ερευνητικού Προγράμματος της Δράσης «ΑΡΙΣΤΕΙΑ»: «Διαχείριση της Μετανάστευσης» και Διεθνείς Οργανισμοί: Ιστορία της Ίδρυσης του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και εθνικούς πόρους (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση»).

 

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας» του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα.

Για το Πρόγραμμα του συνεδρίου και άλλες πληροφορίες: http://mimio.uop.gr/site/?q=en.

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Νίκος Κουραχάνης

 

Conference.affiche

Conference Programme

Διαβάστε Επίσης  Δημογραφικά ζητήματα στην ΕΕ υπό το φως των οικονομικών και αναπτυξιακών ανισοτήτων | Γνωμοδότηση από την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!